Bu araştırmaya göre Ethereum, büyük kırılmanın kıyısında olabilir

Analist Adam Cochran tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, Bitcoin'den sonra ikinci en büyük para olan Ethereum'da çarpıcı bir boğa görünümü belirdiği sonucuna varıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum’un en büyük 10 bin cüzdan adresi, Proof of Stake’e geçişin ardından müthiş bir boğa döneminin gelebileceğine işaret ediyor.

Ethereum 2.0 staking sürecinin yeni bir boğa dönemi başlatacağı tahmininde bulunan analist Adam Cochran, Twitter‘da 29 Nisan’da 109 tweet’lik bir flood yayınladı ve Ethereum’un en büyük 10 bin cüzdanı hakkında yaptığı araştırmadan elde ettiği sonuçları açıkladı. Araştırma, Bitcoin’den sonra ikinci en büyük para olan Ethereum’da inanılmaz bir boğa görünümü belirdiği sonucuna varıyor.

Cochran’ın burada değindiği ilk önemli nokta en büyük cüzdanlardaki ETH dağılımı. Bu, birçok eleştirmenin merkezi bir kontrol olacağı yönündeki yorumlarına sebep olsa da araştırma tam tersini söylüyor.

Adil dağılımda Ethereum, Bitcoin’den daha iyi

Kabaca bakıldığında piyasadaki toplam Ethereum’un yüzde 17’si (16.6 milyon ETH) sadece 10 adreste tutuluyor. 10 bin büyük adres ise yaklaşık yüzde 94’lük bölüme sahip. Bununla beraber, paranın çoğu akıllı kontratlarda tutuluyor ve buralarda kullanılıyor. Bunları denklemden kaldırmak ise en büyük 10 bin Ethereum adresinin aslında toplam ETH’nin yüzde 56.7’sini tuttuğunu gösteriyor. Bu durum, tüm Bitcoin’lerin yüzde 57.44’ünü elinde tutan en büyük 10 bin BTC adresiyle bir kıyaslama yapılmasını sağlayabilir.

Buna karşılık, XRP’de yüzde 50’den fazla oranı 16 adres, Litecoin’de yüzde 50’den fazla oranı 300 adres, Bitcoin Cash, Tron ve Bitcoin SV’de aynı oranı bin adres tutuyor. Cochran şöyle diyor:

“Bunun anlamı, varlığın adil bir şekilde dağıtımına gelince Bitcoin ve Ethereum adeta ayrı bir ligde mücadele ediyorlar.”

Ether, Bitcoin’den 440 kat daha fazla kullanılıyor

Ayrıca işlem yapmak söz konusu olduğunda ETH, Bitcoin’den tam 440 kat daha fazla kullanılıyor. Son 90 günde 16,2 milyon ETH, bir ödeme işlemcisi, ağ geçidi ya da akıllı sözleşmeden geçti. Bitcoin’de ise yalnızca yüzde 0,36’lık bir kısım son iki yılda bir ödeme işlemcisi üzerinden geçti.

Balinalar, ETH pozisyonlarını artırdı

Araştırmanın bir başka sonucu da balinaların piyasaların düşüşte olduğu zamanda da birikime devam etmeleri. Son 6 ayda balinalar ETH’deki pozisyonlarını yüzde 4’ten fazla geliştirdiler ve piyasaya 550 milyon dolarlık bir katkı sağladılar. Buna karşılık Bitcoin, son 12 ay boyunca ve sadece balinalarla birlikte de olmamak üzere tüm hesaplarda 600 milyon dolar sermaye girişi gördü.


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, Yazarın kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl