Bitcoin vadeli kontratları, Kara Perşembe’den bu yana tavan yaptı

Bitcoin'in 9000 doların üzerine çıkması vadeli işlemler piyasasını epeyce hareketlendirdi. 29 nisan vadeli kontrat işlemleri, toplamda 30 milyar doları geçti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin vadeli işlemler piyasası dün adeta sıçrama yaptı. Hacimdeki müthiş yükseliş ise Bitcoin’in 9000 doları aşan pozitif fiyat hareketiyle ilişkilendirildi.

Kripto para piyasalarına ilişkin veriler sağlayan Skew’e göre; 29 Nisan vadeli kontrat işlemleri toplamda 30 milyar doları geçti. Bu rakam, 12 Mart’ta Bitcoin fiyatının da dahil olduğu büyük piyasa düşüşünde yaşanan 50 milyar dolarlık hacmin kabaca yüzde 40’ına denk geliyor.

Kaynak: Skew

En çok paya sahip olanlar Binance, Huobi ve Bitfinex

Kripto para borsaları Bitfinex, Binance ve Huobi bu hacimde en çok paya sahip firmalardı. Sadece kendi aralarındaki hacim 23,2 milyar dolara kadar çıktı. Bir zamanlar vadeli işlemler piyasasının tartışmasız lider olan BitMEX ise Kara Perşembe’de hacim olarak sadece 5.3 milyar doları gördü.

Öte yandan Bitcoin vadeli işlemler piyasasında toplam açık pozisyon 2 milyar doların üzerine çıktı. Vadeli işlem piyasası, 12 Şubat tarihinde açık pozisyonda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5 milyar dolarlık seviyenin üzerine çıkmış, 1 ay sonra ise 1.8 milyar dolara düşmüştü.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl