Destination tag veya Türkçe karşılığıyla hedef etiketi, her bir Ripple (XRP) hesabına atanmış benzersiz bir 9 basamaklı sayıdır. Bu sayı, bir XRP işleminde alıcıyı tanımlamak için kullanılır. XRP transferi yaparken aşağıdaki bilgileri sağlamanız gerekir:

  • Hedef cüzdan adresi
  • Hedef cüzdan adresinin destination tag’i

Borsaların çoğunda XRP transferi gerçekleştirirken destination tag de istenir. Bu, tüm borsa hesaplarının tek bir XRP para yatırma adresini paylaşmasından kaynaklanır.

Bir XRP adresi şuna benzer:

  • rLHzPsX6oXkzU2qL12kHCH8G8cnZv1rBJh

Bir XRP destinationg tag’i de şöyle bir şeydir:

  • 0123456789

Destination tag ile ilgili sorularınız mı var? Aşağıdaki yorum bölümünden bize ulaşın.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!

Sohbete Katıl

17 yorums

  1. ahmet deveci Yanıtla

    destination tag’e nasıl sahip olabilirim?

  2. Kaan Yanıtla

    Kâğıt cüzdana da transfer yaparken de tag numarası istiyor.ne yapmamız gerekiyor.bilgilendirirseniz çok memnun olurum

    1. Burak Köse Yanıtla

      Merhaba, XRP’leri kendinize ait bir soğuk cüzdana gönderiyorsanız (kağıt cüzdan, donanım cüzdan vb.) destination tag kısmını boş bırakabilir veya sıfır (0) girebilirsiniz.

  3. Kaan karakuş Yanıtla

    Merhaba peki kağıt cuzdana transfer yaparken de istiyor tag numarası burada ne yazmamiz gerekiyor

    1. Burak Köse Yanıtla

      Merhaba, XRP’leri kendinize ait bir soğuk cüzdana gönderiyorsanız (kağıt cüzdan, donanım cüzdan vb.) destination tag kısmını boş bırakabilir veya sıfır (0) girebilirsiniz.

  4. Serbülent Yanıtla

    Merhaba. Bir borsadan XRP lerimi göndermek istiyorum. Borsa bana XRP cüzdan adresinin yanında TAG verisi de girmemi istedi. Göndermek istediğim adres LEDGER NANO S donanım cüzdanına ait XRP adresi. Fakat LEDGER NANO S donanım cüzdanına göndermek için LEDGER LIVE programı vasıtasıyla oluşturulan XRP cüzdan adresi için TAG verisi oluşmuyor. Borsada benden TAG verisi girmemi istiyor. Bu durumda hiçbir işlem yapamıyorum. Sıkıntı nasıl çözülebilir acaba?

    1. Burak Köse Yanıtla

      Merhaba, cüzdan uygulama arayüzünde XRP için tag girebileceğiniz bir bölümün olması gerekiyor. Ekran görüntüsünde bunu görebilirsiniz. Eğer sizde yoksa Ledger Live uygulamasını güncellemeyi deneyebilirsiniz.

      XRP tag

  5. Mehmet Yanıtla

    Btcturk hesabımdan arkadaşımın binance hesabına xrp (ripple) gönderdim ancak destination tag kısmına yanlış yazdığım için binance hesabına aktarım yapılmamıştır Btcturk müşteri temsilcileri xrp bizden çıktı şeklinde konuşmaktadırlar binance müşteri hizmetlerinde hiçbir şekilde cevap vermemektedirler xrp coin ortalıkta yok mağdurum maddi kayıp yaşamaktayım xrp coin in iadesi veya binance hesabına aktarılmasını istiyorum.

    1. Burak Köse Yanıtla

      Merhaba, BtcTurk’lük bir durum görünmüyor. Transferiniz, eğer adres doğruysa Binance’in cüzdanına aktarılmış olmalı. Tag girmediğiniz için hangi hesaba aktarım yapılacağı belirlenemiyor. Binance müşteri hizmetleri, burada konuyu çözebilecek olan taraf.

  6. Turan Yanıtla

    Selam dolandırıcılara bir miktar xrp kaptırdım destination tag veya alıcı adres ile bulabilmem mümkünmüdür?

    1. Burak Köse Yanıtla

      Açıkçası pek mümkün değil. Cüzdan adreslerinin takibi için geliştirilmiş profesyonel araçlar var ancak bunlar kurumsal araçlar ve ücretleri yüksek, ulaşsanız dahi sonuç alma şansınız düşük.

  7. Halil Yanıtla

    Merhabalar,
    Destination tagi hatalı girmişim ve şuan hesabımda xrp yi görüntüleyemiyorum. Almak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor

    1. Burak Köse Yanıtla

      Sizin durumunuzda XRP’ler şu anda borsa cüzdanında bulunuyor ancak hatalı girilen tek nedeniyle muhtemelen aynı tag’de bir başka kullanıcı yoksa herhangi bir hesaba aktarılamamış olmalı. Borsayla iletişime geçip işlemi sizin yaptığınızı kanıtlamanız gerekecek.

  8. Ismail Yanıtla

    Paribudan Ledger nano s e xrp göndereceğim ancak tag istiyor. Bu Tagi nereden bulacam??

    1. Burak Köse Yanıtla

      Ledger Nano S’e XRP gönderimleri için destination tag’e gerek yok. Borsa, girmenizi zorunlu tutuyorsa 0 girmeniz yeterli. XRP adresine ilk kez gönderim yapıyorsanız minimum 20 XRP göndermeyi unutmayın. Ayrıca önce en az 20 XRP yollayıp transferin doğru yere ulaşacağını test edin. Eğer bu hesabınıza geçerse, kalan meblağı bir sonraki işlemle aktarın.

      1. Ismail Yanıtla

        Tesekkur ederim. Ayni sekilde stellarda da 0 yazsak gider mi?

        1. Burak Köse Yanıtla

          Aynı durum geçerlidir