JPMorgan, IBM, Microsoft ve Amazon, Ethereum satın alıyor

Yeni bir araştırma ile JPMorgan, IBM, Microsoft ve Amazon gibi devlerin Ethereum satın aldıkları bulgusuna ulaşıldı.

ethereum
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Araştırmacı ve analist Adam Cochran ve ekibi, önemli şirketlerin kripto para piyasasına katılımı hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı. Ethereum’da en çok ETH barındıran 10 bin cüzdanı analiz eden Cochran ve ekibi, bu cüzdanlardan bazılarının JPMorgan, IBM, Microsoft, Amazon ve Walmart ile ilişkili olduğunu belirledi.

Çalışma kapsamında 10 bin adres manuel olarak incelendi ve Ethereum’un yüzde 17’sinin sadece 10 adreste tutulduğu bulgusuna ulaşıldı. Bu adreslerde toplamda 16.6 milyon ETH saklanıyor. 10 bin büyük adres ise tüm ETH’lerin yaklaşık yüzde 94’üne sahip. Bununla beraber, paranın çoğu akıllı kontratlarda tutuluyor ve buralarda kullanılıyor. Bunları denklemden kaldırmak ise en büyük 10 bin Ethereum adresinin aslında toplam ETH’nin yüzde 56.7’sini tuttuğunu gösteriyor. Cochran, bu açıdan Ethereum’daki para dağılımının Bitcoin’den daha adil olduğunu vurguluyor. Bitcoin’de bu oran yüzde 57.44.

Cochran’ın bulgularından en çarpıcı olanı belki de JPMorgan, Reddit, IBM, Microsoft, Amazon ve Walmart gibi büyük oyuncularla ilişkili cüzdanlar. Bu adreslerin ETH biriktirdikleri tespit edilirken bunun nedenleri, biriktirilen ETH miktarı veya bunun kurumsal bir girişim olup olmadığı net değil. Buna karşın, bahsi geçen şirketlerin, ilişkili bulunan cüzdanların en büyük 10 bin cüzdan arasında yer aldığı göz önüne alındığında önemli miktarda ETH’ye sahip olduğunu tahmin etmek mümkün. 10 bin Ethereum cüzdanı arasında 9999’inci olmak için en az 750 ETH tutmak gerekiyor. Ayrıca bu şirketlerin Ethereum üzerinde çalışmaları olduğu biliniyor.

Grayscale de kurumsal yatırımcıların ETH aldığına işaret ediyordu

Öte yandan kripto para alanındaki en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Grayscale’in Ethereum fonu, son dönemde görülmemiş bir ilgi elde etti. 2020’nin ilk çeyreğinde 110 milyon dolar yatırım alan fona, bundan önceki iki yıl içinde giren toplam para miktarı 96 milyon dolardı. Varlık yönetimi şirketi, şu anda toplam ETH arzının yüzde 1’ini elinde tutuyor.

Kurumsal yatırımcıların Ether’e olan ilgisi, büyük olasılıkla yaklaşan Ethereum 2.0’dan kaynaklanıyor.


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, Yazarın kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl