Çarpıcı değişim: Bitcoin madencileri, halving’e 1 hafta kala BTC mi biriktiriyor?

Özellikle son bir haftada madenciler tarafından üretilen Bitcoin'lerle satılanlar arasında önemli bir ayrışma söz konusu. Aradaki fark, son birkaç günde daha da açıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’de blok ödülü yarılanmasına iyice yaklaşılırken bazı Bitcoin madencilerinin BTC biriktirdiğine dair izlere rastlanıyor.

Kripto para veri platformu ByteTree’nin verilerine göre, Bitcoin madencileri son 1 haftada 13,088 BTC üretti. Bunların 11,921’i satılırken 1,167 BTC bekletiliyor. Bu miktar, ortalamadan önemli ölçüde sapma gösteriyor. Son 12 haftada madenciler, haftalık ortalama 12,614 BTC üretti ve aynı periyotta üretilen miktardan daha fazlası satıldı. Şimdi ise üretilenden daha az satış görülüyor.

Son bir haftada üretilen BTC’ler ve madencilerin satışları arasındaki fark, kaynak: ByteTree

Madencilerin satışları, 1. harcama ölçümüne göre takip ediliyor. Bu ölçüm, BTC’lerin üretim cüzdanından ilk kez taşınmaları üzerinden gerçekleştiriliyor. Yani, üretilen Bitcoin’ler, üretim cüzdanından taşındığında bu ilk harcama olarak değerlendiriliyor ve BTC’nin satıldığı varsayılıyor.

Yarılanmaya yaklaşılırken son bir haftada üretilen fakat satılmayan bu miktar, madencilerin fiyattaki olası değişimlerden yararlanmayı hedefledikleri anlamına geliyor olabilir.

Piyasa değeri ile en büyük kripto para, haberin yayına girdiği dakikalarda 8900 dolardan el değiştiriyor.

Madencilerin BTC biriktirdiğine dair işaretlere ek olarak dünyanın en büyük vadeli işlem borsası CME’de de Bitcoin’e olan ilgide artış var. Cuma günü itibari ile CME’de Bitcoin kontratlarında açık pozisyon sayısı, 2020 yılı içindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Toplamda 340 milyon dolarlık pozisyon açıktayken bu seviyeye lider kripto paranın 14 bin doları gördüğü Haziran ayından beri ilk kez çıkılıyor. Dikkat çekici bir not olarak, CME’de Bitcoin pozisyonları bu kadar yükseliş gösterdiğinde Bitcoin fiyatında geri çekilmeler görülüyor. Bunu doğrulamak için yeterli veri olmasa da en azından son iki CME zirvesinden sonra Bitcoin fiyatında düşüş gözlemlendi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl