Kripto para borsası BitMEX, her gün Bitcoin ağında tıkanıklığa yol açıyor

Kullanıcılarının para çekme taleplerini her gün TSİ 16.00'da işleme alan BitMEX, Bitcoin ağında yoğunluk yaratıyor ve işlem ücretlerinin artmasına neden oluyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin göndermek için ortalama bir fiyat ödeyen kullanıcılar, her gün Türkiye saati ile öğle vakitlerinde işlemlerinin sonlanması için yaklaşık 1 saat beklemek zorunda kalıyorlar. Biraz zaman geçtikten sonra ise bekleme süresi normale dönüyor. Bir araştırmacı ise bunun sebebini bulduğunu düşünüyor: BitMEX.

CoinDesk tarafından aktarıldığı üzere, 0xb10c takma adlı Bitcoin mühendisinin iddiasına göre; eğer kripto türev borsası BitMEX, daha etkili teknolojiler kullanmış olsaydı, kullanıcılar her gün kabaca 1.7 Bitcoin’lik (yaklaşık 15 bin dolar), bir başka deyişle de yaptıkları günlük işlem ödemelerinin yüzde 7’si kadar tasarruf etmiş olacaklardı.

Konuyla ilgili son raporunda 0xb10c, “İşlemler, Bitcoin ağı ve kullanıcı ücretlerinde önemli bir etkiye sahip” yazdı.

Bilindiği üzere, bir kullanıcı her Bitcoin işleminde borsalar bununla ilgili küçük bir ücret alıyor. Bu ücretler ise ağda ne kadar duraksama ya da tıkanıklık olduğuna bağlı olarak dalgalanma yaşıyor. Bunun nedeni ise işlemlerin gerçekleşmesi için sınırlı bir alan olması. Eğer aynı anda yapılan çok fazla işlem varsa, madenciler daha yüksek ücretli olanları tercih ederler. Böylece daha az ücret verenler beklemek zorunda kalır.

BitMEX, her gün binlerce işlemi aynı anda sisteme sokuyor

0xb10c’ye göre; BitMEX her gün binlerce işlemi aynı anda sisteme soktuğundan işlem ücretlerinde artışlar yaşanıyor. Konuyla ilgili konuşan 0xb10c, “Her gün UTC saati ile 13.08’de (TSİ 16.08) çoğunluğu kullanıcıların para çekmesi olmak üzere birçok işlem BitMEX tarafından sisteme sokuluyor. Bu olduğu anda ise etkileri, fiyat oranlarının yukarı çıkmasıyla görülüyor.” dedi.

0xb10c ayrıca araştırmaları süresince gördüğü bu durumun Eylül ayından beri hep yaşandığını söylüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl