Eski ABD Hazine Müsteşarı, Facebook’un kripto para projesi Libra’ya CEO oldu

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Küresel bankacılık devi HSBC’nin hukuk direktörü olan Stuart Levey, Facebook’un kripto para girişimi Libra’nın yönetim organı Libra Birliği’nin CEO’su oldu.

Libra Birliği’nden az önce yapılan açıklamada, “Bağımsız bir kuruluş olan Libra Birliği, Stuart Levey’in ilk CEO’su olarak atandığını açıklamaktan memnuniyet duyar.” denildi ve Levey’in kamu ve özel sektörde bankacılık, düzenleyici politika ve ulusal güvenlik konularında engin deneyimlere sahip olduğu vurgulandı.

Levey, HSBC’den önce Bush ve Obama yönetimlerinde ABD Hazine Bakanlığı’nda Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşar olarak görev yapıyordu. Temmuz 2004 ile Mart 2011 tarihleri arasında bu görevde bulunan Levey’in görev süresi boyunca yasa dışı finansla mücadelede ABD politikalarının ve uluslararası politikaların belirlenmesinde etkili olduğu kaydedildi. Levey, daha önce de ABD Adalet Bakanlığı’nda çalışmıştı.

Levey, konuyla ilgili ilk açıklamasında Libra’ya katılmaktan onur duyduğunu ve Libra’nın vizyonunu gerçekleştirmek için hükümetler, regülatörler ve tüm paylaşlarla yakından çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti.

Facebook’un liderliğindeki Libra’nın üyeleri arasında Andreessen Horowitz, Coinbase, Lyft, PayU, Spotify, Uber ve Shopify gibi dev şirketler yer alıyor.

Libra hareketli günler geçiriyor

Libra, son dönemde hareketli günler geçiriyor. Geçtiğimiz ay çeşitli ülke para birimlerine ve devlet tahvillerine dayalı tek bir küresel para oluşturma planında revizyona giden, bunun yerine artık her biri farklı para birimiyle desteklenecek birkaç stabil kripto para geliştirmeyi hedefleyen Libra, geçen hafta ödeme şirketi Checkout.com’un projeye dahil olduğunu duyurdu. Libra, bundan bir hafta önce de kâr amacı gütmeyen küresel Heifer International kuruluşunun Libra Birliği’ne katıldığını açıklamıştı. Projenin bu yılın son çeyreği içinde piyasaya çıkarılması amaçlanıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl