Twitter’ın kurucusunun şirketi, Bitcoin satışlarında rekor açıkladı

Ödeme şirketi Square'ın Cash App'i Bitcoin satış hacminde yeni bir rekora ulaştı. Şirketin Bitcoin hacmi, önceki çeyreğe göre yüzde 70, geçen yılın aynı dönemine göre ise tam yüzde 367 büyüdü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey’in yine kurucusu ve CEO’su olduğu ödeme şirketi Square, Bitcoin hacminde yeni bir rekora imza attı.

The Block’ta yer alan habere göre, şirketten yapılan açıklamada, 2020’nin ilk çeyreğinde 306 milyon dolarlık Bitcoin geliri elde edildiği bildirildi. Açıklamaya göre Square, bu gelir üzerinden 7 milyon dolarlık brüt kâr sağladı.

Square’ın Bitcoin satışlarından elde ettiği brüt kârı, son çeyrekten bu yana yaklaşık yüzde 90 oranında büyüme gösterdi. Hacim ise son çeyrekten bu yana yüzde 70 arttı. Bu oran, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 367 büyümeyle çok daha çarpıcı görünüyor. Geçtiğimiz çeyrekte 178 milyon dolarlık bir Bitcoin hacmine ulaşılırken 2019’un ilk çeyreğinde bu 65.5 milyon dolardı.

Dorsey, Bitcoin’in internetin para birimi haline geleceğini düşünüyor. Kişisel olarak Bitcoin’e de yatırım yapan Dorsey, geçen yıl yaptığı bir açıklamada her hafta kendisine 10,000 dolarlık bir limit belirlediğini ve bu şekilde alım yaptığını söylemişti. Bitcoin’in ateşli destekçilerinden biri olan başarılı girişimci, Square bünyesinde de sadece Bitcoin için çalışan 6-7 geliştirici barındırıyor. Dorsey, son olarak servetinin yaklaşık üçte birine karşılık gelen 1 milyar doları koronavirüs ile mücadeleye bağışlamasıyla gündeme gelmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl