Bitcoin madencileri, Nisan’da 412 milyon dolar kazandı

Bitcoin madencileri, geçtiğimiz ay boyunca blok ödüllerinden 406 milyon, işlem ücretlerinden ise 6.18 milyon dolar gelir elde etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin yarılanmasından sonra blok başına elde ettikleri Bitcoin ödülü, yarı yarıya azalacak olan madencilerin Nisan ayında ne kadar gelir elde ettikleri belirlendi.

The Block‘un derlediği verilere göre, dünya çapında Bitcoin madencileri, Nisan ayında Mart ayına kıyasla Bitcoin fiyatındaki iyileşmenin etkisinden dolayı yüzde 8 daha fazla gelir elde etti. Madencilerin Nisan ayında kazandıkları rakamın 412.5 milyon dolar olduğu tespit edildi. Mart’ta ise bu 380.1 milyon dolardı.

Madencilerin gelirlerinin büyük çoğunluğu blok başına verilen 12.5 BTC’lik ödüllerden geliyor. Bu ödül, 12 Mayıs’ta gerçekleşecek olan halving’ten sonra yarı yarıya azalacak ve 6.25 BTC’ye inecek. Madenciler, Nisan’da blok ödüllerinden 406 milyon dolar kazanırken işlem ücretlerinden ise 6.18 milyon dolar elde ettiler.

Piyasa değeri ile en büyük kripto para, haberin yayına girdiği dakikalarda 9 bin 990 dolardan işlem görüyor. Uzmancoin Bitcoin halving sayacına göre, blok ödülü yarılanmasına 3 gün 11 saat var.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl