Xpring: Yatırımcılar, Bitcoin ve Ethereum’dan Ripple’ın XRP’sine geçiyor

Ripple'ın yatırım kolu Xpring, Bitcoin ve Ethereum yatırımcılarının ağ tıkanıklıklarında XRP'ye geçiş yaptıklarını yazdı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple’ın yatırım kolu olan Xpring, yeni bir blog yazısında, kripto yatırımcılarının geçmiş krizlerde verdikleri tepkilere ışık tuttu. Firma, kriz zamanlarındaki ağ tıkanıklıklarında Bitcoin ve Ethereum yatırımcılarının, bir işlem aracı olarak XRP’ye geçiş yaptıklarını belirtiyor.

Bitcoin’de büyük çöküş sırasında XRP daha fazla tercih edildi

Xpring, hem Ethereum hem de Bitcoin için işlem ücretlerinin 12 Mart’taki büyük çöküş esnasında neredeyse 5 kat kadar yükseldiğini aktardı. Bu fiyat artışı ise borsalardaki para çekme işlemleri için XRP’nin daha fazla tercih edilmesine yol açtı.

Yazıda, “Başta Ethereum yatırımcıları olmak üzere birçok kullanıcının transferler için XRP’ye kaymış olduğunu gösteren kanıtlar elde ettik ve bunu görünce de hiç şaşırmadık” denildi.

Xpring, XRP’nin bir değer aktarım aracı olarak yaratıldığını, bu yüzden bu ani değişimin kendilerini şaşırtmadığını açıkladı. Xpring ayrıca, iddialarını da verilerle doğrulamaya çalıştı. Aşağıdaki grafik Ethereum’daki işlem başına olan ücret arttıkça XRP’ye doğru yapılan çapraz geçişlerin arttığını gösteriyor. Buradaki grafik Ethereum ağındaki aşırı yoğunluktan dolayı fiyatların yükseldiği zamanlara ait.

Bu ölçümü sağlamlaştırmak için, Xpring bir ortalama fiyat ele aldı ve bu sonucu daha da güçlendirdi.

Ethereum ücretlerinin adeta uçtuğu günlerde, borsalar arasındaki XRP işlemlerinde de önemli ölçüde artışlar kaydedildi. Dolayısıyla genel anlamda, Ethereum ücretlerinin artışıyla, XRP hacminin artması bir uyumluluk halinde gerçekleşti.

Pearson korelasyon değeri 0.7. Bu da, istatistik olarak güçlü ve pozitif bir uyumu işaret ediyor.

Örnek olarak, 12 Mart 2020 tarihinde Ethereum’un işlem ücretleri yüzde 400 oranında artış yaşadı. Aynı gün, XRP işlemleri de yüzde 226 artış gördü. Xpring’e göre, Ethereum işlem ücretleri normal bir seviyede olduğu zaman, korelasyon da zayıflıyor:

“Ethereum işlem ücretleri normal seviyedeyken (ortadan yükseğe) korelasyonun zayıf olduğu görülüyor. ETH çok düşük ya da çok yüksek değerde olduğunda, yani işlem ücretleri arttığında da korelasyon çok güçlü seviyeye çıkıyor. Sonuç olarak Ethereum işlem ücretleri düşükse XRP çapraz geçişi de azalıyor”

Yazıda Xpring, piyasada koşullar ne olursa olsun XRP aktarımının her zaman ucuz olduğunu belirtti ve bu durumun tüm kripto para piyasası için bir avantaj olduğunu ileri sürdü.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl