Japon hükümetinin ülkedeki tüm mülk ve arazileri Blockchain teknolojisiyle çalışacak tek bir defterin içerisinde birleştirmeyi planladığı bildirildi.
Nikkei’de yayınlanan bir rapora göre Japonya, tüm devlet emlak veritabanlarından gelen verileri konsolide olarak inceleyebilecek bir veri kaydına dönüştürmek istiyor.
Ülkedeki kayıtlı mülk ve araziler, tamamen birbirinden farklı kurumların veritabanlarında bulunuyor. Japonya’da toplamda 230 milyon arazi ve 50 milyon binanın kayıtlı olduğu tahmin ediliyor.
Teminat bilgileri ve mülklerin satış fiyatları da dahil olmak üzere tüm veriler, yakın bir zaman içerisinde hükümet tarafından kontrol edilen bir Blockchain defterine eklenebilir.
Bu niçin gerekli?
Kayıtlar arasındaki keskin farklılıkların yanı sıra geleneksel kağıtlara bağımlı kayıtlar mülkiyeti kullanan kişileri yansıtacak kadar güncel değil.
Ülkede yapılan bir araştırma, son 50 yıl içerisinde arazi sahiplerinin kentsel arazi kayıtlarının yüzde 6.6’sında, dağlık araziler de dahil olmak üzere küçük ve orta büyüklükteki şehirlerdeki arazilerin de yüzde 26.6’sında değişmediğini ortaya koydu.
öte yandan araştırmalar, mülklerin orijinal sahibinin ölümünün ardından kayıtların yüzde 20’sinin güncellenmediği gerçeğini de gösterdi.
Blockchain teknolojisiyle bu problemin önüne geçilmesi ve sisteme dinamik bir işlev kazandırılması planlanıyor.
Blockchain teknolojisiyle yapılandırılacak kayıtlar, 2018 yazında seçilmiş şehirlerde test edilecek. Başarısı kanıtlanırsa Japon hükümeti önümüzdeki beş yıl boyunca ülke çapında uygulamayı planlıyor.