DeFi’da kilitli Bitcoin miktarında rekor: 1 günde 1000 BTC eklendi

Merkeziyetsiz finansta (DeFi) kilitli Bitcoin miktarı, sadece bir günde 1000 BTC artış göstererek yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Merkeziyetsiz finansta (BTC) kilitlenen Bitcoin miktarı, son zamanlarda büyük bir sıçrama yaşadı ve yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

DeFi Pulse verileri, 12 Mayıs günü bu miktarın 2235 BTC’den 1000 BTC artışla 3235 BTC’ye yükseldiğini gösteriyor. Yani, DeFi’da kilitli BTC’lere sadece bir gün içinde 1000 BTC birden ekleme yapıldı.

Artış nereden kaynaklanıyor?

Kripto para araştırma şirketi Arcane Research’ün son raporunda belirttiği gibi, derin bir inceleme, bu artışın normal BTC değil, WBTC’den kaynaklandığını gösteriyor. WBTC, Bitcoin ile 1:1 oranında destekli olan ve Bitcoin’i Ethereum ağında kullanılabilir kılan bir ERC-20 token’ı.

İşlemin, WBTC’nin yakın zaman önce Maker’da bir teminat olarak kullanılmaya başlanmasıyla ilişkili olduğu düşünülüyor. Buna göre, muhtemelen bir müşteri kredi almak için borç verme (lending) platformu Nexo’ya BTC yatırdı. Nexo da BTC’yi WBTC oluşturmak için CoinList’e gönderdi. Daha sonra Nexo, WBTC’yi alarak Maker’a yolladı ve teminat olarak kilitledi. Ardından şirket, bunun karşılığında müşteriye göndermek için ya da müşteriye dolar vermeden önce dolara karşılık satmak için DAI aldı.

Nexo, BlockFi benzeri bir borç verme (lending) platformu. Platform, kullanıcıların kripto paralarını teminat göstererek kredi almalarına veya halihazırdaki kripto paralarını faize yatırmalarına imkan tanıyor.

Öte yandan 1000 BTC’lik son hareketle, WBTC token’larında kilitli Bitcoin miktarı, Lightning Network’ü önemli ölçüde aştı. DeFi Pulse verileri, WBTC’de kilitli Bitcoin’in 2235 olduğunu, buna karşın Lightning Network’te kilitli miktarın ise 916’da kaldığını gösteriyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl