Araştırma şirketi yazdı: Bu indikatöre göre, Bitcoin’in ivmesi şiddetlenebilir

Araştırma şirketi Arcane Research, Bitcoin'in son zamanlarda yükselen NVT oranının bir fiyat çıkışının habercisi olabileceğini bildirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para araştırma şirketi Arcane Research’ün son piyasa raporunda, Bitcoin fiyatının iyi bir çıkış yakalayabileceği ifade edildi. Bu, NVT oranının fiyatta hızlı bir büyüme görülebilecek seviyeye doğru yükselmesine dayandırılıyor.

NVT, Network Value to Transaction’ın kısaltması ve bu oran, Bitcoin ağı üzerinde transfer edilen değere göre Bitcoin fiyatını ölçüyor. Bu, bir şirketin piyasa değerinin şirketin iş hacminin kaç katı olduğunu gösteren fiyat satış oranına benziyor.

Son üç yılda 10’u aşan bir NVT oranı, güçlü ve hızlı bir fiyat artışının habercisi oldu. Bu, hem 2017 hem 2019 hem de 2020’de görüldü. 12’nin üzerinde bir NVT oranı ise lokal bir zirvenin işareti olabiliyor. NVT oranı, yakın zaman önce 10’un üzerine çıktı ve şimdi bunun ardından bir yükseliş gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.,

Bitcoin fiyatı ve NVT oranındaki değişim

Arcane Research, “Fiyatın yükselmeye devam etmesi için ağ trafiğinin de artması gerekiyor. Neyse ki dolar cinsinden ağ trafiği keskin bir şekilde artıyor.” notunu düşüyor.

Aynı raporda dikkat çekilen bir başka bulgu da son dönemde küçük piyasa değerine sahip altcoin’lerin diğerlerine oranla daha iyi performans göstermeye başladığıydı. Mayıs ayının başından bu yana küçük altcoin’ler, yüzde 10’a yakın değer kazanırken bu Bitcoin’de yüzde 8, piyasa değeri açısından büyük altcoin’lerde yüzde 3.5 ve orta düzey altcoin’lerde ise yüzde -1.16’ydı.

Piyasa değeri ile en büyük kripto para Bitcoin, haberin yayına girdiği dakikalarda kripto para borsası Bitstamp üzerinde 9365 dolardan el değiştiriyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl