İstanbul’da Bitcoin vaadiyle dolandırıcılık: “Bitcoin alacağım, sizi zengin edeceğim”

İstanbul'da bir bekçinin "Bitcoin alacağım, sizi zengin edeceğim" diyerek arkadaşlarından para topladığı ve ardından kayıplara karıştığı öğrenildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde Bitcoin ve kripto paralara olan ilgide belirgin bir artış var. Buna parelel olarak da dolandırıcılık vakalarının yeniden gün yüzüne çıktığı görülüyor. Son vaka İstanbul’dan.

İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu Mahallesi’nde çarşı ve mahalle bekçiliği yapan O. G., Mart ayında arkadaşlarından türlü yalanlarla borç para istedi. O. G., iddiaya göre aynı mahallede çalıştığı 6 mesai arkadaşına “Bitcoin alıp sizi zengin edeceğim” ve “Annemin tedavisi için para lazım” diyordu.

Hürriyet’ten Aydemir Kadıkoğlu’nun haberine göre, bekçilerden T. Y. 150 bin TL, R. I. 96 bin TL, Ö. F. S. 35 bin TL, C. O. 30 bin TL, E. A. 30 bin TL ve H. K. 5 bin 500 TL verdi. Toplamda bu şekilde 346 bin 500 TL para toplayan O. G., aylar geçmesine karşın borcunu ödemedi.

Rapor aldı, kayıplara karıştı

Daha sonra O. G., koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla doktor raporu aldı ve arkadaşlarının telefonlarına hiç yanıt vermedi. Dolandırıldıklarının farkına varan 6 gece bekçisi, O. G.’den şikayetçi oldu. Bunun üzerine O. G., 11 Mayıs’ta çarşı ve mahalle bekçiliği görevinden istifa etti, telefonunu da kapatarak kayıplara karıştı. İkamet ettiği adresinde bulunamayan O. G.’nin yakalanması için çalışılıyor.

Bugüne kadar Türkiye’de sayısız Bitcoin dolandırıcılığı yaşandı. Sadece geçen yıl bu şekilde “Bitcoin Safiye” ve “Bitcoin Kürşat” lakaplarıyla anılan isimlerin karıştığı olaylar dahil olmak üzere birçok olay kamuoyunun gündemine gelmişti. Bu olaylarda toplamda on milyonlarca liralık vurgun yapıldığı öne sürülüyordu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl