Bitcoin’in duygu puanı, 2017 zirvelerine tırmandı: Bu ne anlama geliyor?

Veri şirketi The TIE'nin gerçekleştirdiği duygu analizi, Bitcoin'in duygu puanının 2017 yılından beri görülmeyen seviyelere ulaştığını gösteriyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paralara ilişkin veriler sunan The TIE şirketine göre, Bitcoin blok ödülü yarılanmasından bir hafta sonra yatırımcılar lider kripto para hakkında daha pozitif düşünüyorlar. Öyle ki, Bitcoin’in duygu puanının 30 günlük ortalaması, 2017 yılından beri en yüksek seviyesine ulaştı. Bu puan, negatif ve pozitif yorumların sayısına göre oluşturuluyor.

Bitcoin’de günlük duygu puanının 30 günlük ortalaması, kaynak: The TIE

Ayrıca, Bitcoin tweet’lerinin 30 günlük ortalaması da dün 31,397 tweet ile 2020’nin en yüksek seviyesine çıktı. Tweet sayısı, yılın başından beri yüzde 42 büyüme gösterdi.

Günlük tweet hacminin 30 günlük ortalaması, kaynak: The TIE

Öte yandan Bitcoin’in tweet hacminin baskınlığı da artış gösterdi. Şu an itibari ile kripto para tweet’lerinin yüzde 50’sinden fazlası Bitcoin hakkında. Ayrıca, benzersiz hesaplardan paylaşılan Bitcoin tweet’lerinin yüzdesi de 2020’de yükseldi.

Piyasa değeri ile en büyük kripto para, halving sonrası nispeten yatay bir seyir izliyor. Fiyat, haberin yayına girdiği dakikalarda 9750 dolarda yer alıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl