Fransa açıkladı: İlk dijital para testi başarılı

Fransa Merkez Bankası, ünlü yatırım bankası Societe General'in de yer aldığı ilk dijital para testinin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fransa Merkez Bankası devam eden dijital para birimleri testlerinde Blockchain tabanlı dijital avronun testini tamamladı. Testte Banque de France, avroyu temsil eden dijital menkul kıymetler yaratmak için bankanın geliştirdiği Blockchain teknolojisini kullandı. Çalışmada ünlü yatırım bankası Societe General de yer aldı.

Banque de France’tan yapılan açıklamada, “Fransa Merkez Bankası, 14 Mayıs’ta Merkez Bankası dijital parasının kullanımıyla gerçekleştirdiği bir Blockchain testini başarıyla tamamlamıştır. Diğer testler ilerleyen haftalarda yapılacaktır.” denildi.

Banka önümüzdeki haftalarda da testlerine devam edecek. Açıklamaya göre bu testlerde de bankalar arası dijital avro gönderimi denenecek.

“Dijital para çıkaran ilk ülke olmak istiyoruz”

2019 yılı Aralık ayında Fransa Merkez Bankası başkanı François Villeroy de Galhau, Fransa’nın dijital para çıkaran ilk ülke olmasını istediğini söylemişti. Galhau o dönemde, “2020’nin ilk çeyreğinin sonuna doğru projelerimizi (özel sektör için) hızlı bir şekilde başlatmayı ve test etmeyi düşünüyoruz. Dijital avro, her gün halkın kullandığı bir para olmaktan çok bankalar arası gönderilen bir değer olacak” demişti.

Galhau, perakende müşteriler için ise dijital avronun ayrı şekilde dikkate tâbi bir proje olduğunu belirtmişti. Çin ve Marshall Adaları da kendi dijital paralarını çıkaran diğer ülkelerden. Türkiye Merkez Bankası da bir süredir dijital para üzerinde çalışmalar yapıyor ve bu sene denemelere geçilmesi hedefleniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Petro Yanıtla

    Petro dan haberleri yok zannımca 🙂