IMF açıkladı: Bankalar, önümüzdeki 5 yıl savaş verecek

Uluslarası Para Fonu (IMF), küresel ekonomi toparlansa bile dokuz gelişmiş ekonomide bankacılık sektörünün 2025 yılına kadar baskı altında kalacağını açıkladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Uluslarası Para Fonu (IMF) tarafından yayınlanan yeni bir raporda, dokuz gelişmiş ekonomideki bankaların kötü gidişatının 2025 yılına kadar devam edebileceği ifade edildi.

Cuma günü yayınlanan raporda, koronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik gerilemenin finans sektöründeki zayıflıkları artırdığı vurgulandı.

IMF, bankaların gelirlerinin salgın başlamadan önce bile düşüşte olduğunu savunurken “Küresel ekonomi mevcut şoktan toparlanmaya başladığında bile düşük faizli kalıcı bir dönemin önümüzdeki yıllarda bankaların kârlılığı üzerinde daha fazla baskı yaratması muhtemel. Bankaların kârlılıkta yaşadığı zorluklar, salgından önce ortaya çıktı ve mevcut durumun anlık etkilerinin çok ötesinde an az 2025’e kadar uzanacak.” ifadelerini kullandı.

“Çok çok ciddi bir ekonomik kriz”

IMF yetkilisi Tobias Adrian ise CNBC’ye yaptığı bir açıklamada, “Bankalar bu krize çok fazla sermaye ve likidite ile giriyor. Unutmamamız gerekir ki bu çok çok ciddi bir ekonomik kriz.” dedi.

Bankacılık sektöründe kârlılığın düşmesi, Bitcoin’in lehine çalışacak bir durum olabilir. Bu durum, Bitcoin’e daha fazla yatırım gelmesini ve piyasa değeri ile en büyük kripto paranın güvenli liman varlığı anlatısını pekiştirmesini sağlayabilir.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl