Büyük servet açığa çıktı: Bitcoin milyarderleri, Ethereum da stoklamış

"Bitcoin milyarderleri" olarak bilinen Winklevoss ikizlerinin aynı zamanda büyük miktarda Ethereum sahibi de oldukları ortaya çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

“Dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri” olarak bilinen Winklevoss ikizleri, portföylerindeki tek kripto paranın Bitcoin olmadığını açıkladılar.

The Defiant’tan Camila Russo’ya konuşan Tyler ve Cameron Winklevoss, aynı zamanda piyasa değeri ile en büyük ikinci kripto para Ethereum’da da büyük miktarda yatırımları bulunduğunu söylediler.

İkizler, “Kesinlikle çok miktarda Ether’imiz var. Birkaç yıl önce çok fazla miktarda Ether almak için ortak bir çaba gösterdik.” dediler ancak kesin miktarı açıklamaladılar ve bunun yerine sahip oldukları Bitcoin’lerle “aynı evren” ve “aynı galakside” olduğunu ifade ettiler.

Winklevoss’ların 2013 yılında 120 bin BTC’ye sahip oldukları ortaya çıkmıştı ve bu da o sırada dolaşımdaki tüm BTC’lerin yüzde 1’i ediyordu. Bitcoin’in şu anda 9000 dolara yakın bir seviyede işlem gördüğü düşünüldüğünde ikizlerin Bitcoin servetleri, 1 milyar dolar ediyor. İkizlerin ellerinde tuttukları Bitcoin miktarı ile bir denklem kurulursa tüm Ether’lerin yaklaşık yüzde 4’üne sahip olabilirler. “Aynı galakside” ifadesi, dolar değerini değil de ETH değerini ifade ediyorsa bu durumda en az tüm ETH’lerin yüzde 1’ini tuttukları düşünülebilir. Her iki açıdan da çok büyük miktar.

Öte yandan Tyler Winklevoss, DeFi sektörünün kripto para ekosisteminin büyümesini sağlayacak en önemli unsur olacağını söyledi. Cameron ise Bitcoin’in bir başlangıç noktası olduğunu belirterek DeFi’yi “yeni bir dehliz” olarak nitelendirdi.

İkizler, kişisel olarak Bitcoin ve Ether’e yatırımlarının yanı sıra ABD merkezli önde gelen kripto para borsası Gemini’nin de kurucu isimleri. Başarılı girişimcilerin Blockchain alanında farklı türden yatırımları da bulunuyor.

2012’de Facebook halka açıldığında Winklevoss ikizleri, Facebook’un kurucusu ve CEO’su olan Mark Zuckerberg’e açtıkları dava neticesinde Facebook’tan hisse sahibi oldular. Davada Facebook fikrinin kendilerine ait olduğunu iddia eden İkizler, Facebook hisseleri sayesinde 2013’te 300 milyon Dolar’lık bir servete ulaştılar.

Facebook’tan başarılı bir çıkış yapmalarının ardından Roger Ver ve Charlie Shrem gibi birkaç yatırımcının Bitcoin’e yatırım yaptıkları dönemde 10 dolardan Bitcoin satın almaya başladılar.

Winklevoss, ikizleri birkaç ay boyunca 11 milyon Dolar değerinde 120 bin Bitcoin aldılar.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl