24 milyon dolarlık kripto para çalan 15 yaşındaki suç beyninin şaşırtan hikayesi

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

New York’un kenar mahallerinin birinde oturan 18 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi, kripto paralardan milyonlarca dolar kazanan bir kripto para yatırımcısının dolandırılmasıyla sonuçlanan siber suç planının beyni olmakla suçlanıyor.

Kripto para dünyasının önde gelen yatırımcılarından biri olan Michael Terpin, Ellis Pinsky’yi ve iş birlikçilerini 2018 yılının Ocak ayında meydana gelen olayda 23.8 milyon dolarlık kripto para çalmakla itham ediyor.

New York Post’ta yer alan habere göre Pinsky, bu suçu işlediğinin öne sürüldüğü sırada 15 yaşındaydı ve 10. sınıfa gidiyordu. Terpin, 71.4 milyon dolarlık tazminat talep ediyor.

“Seni ve aileni satın alabilirim”

Komşuları ve sınıf arkadaşları Pinsky’yi şöyle tanımlıyor: “Koşan, futbol oynayan, havalı spor ayakkabılarını seven ve iyi notlar alan sıradan bir 10. sınıf öğrencisiydi.”

Genç hacker’ın Counter-Strike ve Call of Duty gibi oyunları sevdiği, ailesi ile paylaştığı 1.3 milyon dolarlık evdeki yatak odasında da bu oyunları oynamak için üç monitör kullandığı kaydediliyor.

Dava dosyasında, Pinsky’nin bir tanıdığına “Seni ve aileni satın alabilirim. 100 milyon dolarım var.” dediği öne sürülüyor. Ayrıca dosyaya bir suç ortağının Pinsky’nin 2017 yılının Aralık ayında 70 milyon doları olduğunu gördüğü de girdi. Pinsky aleyhindeki dava, “kötülük dehası”nın Terpin’in BlackBerry telefonunu hack’leyerek 23.8 milyon doların saklandığı dijital kasaya erişim sağladığını iddia ediyor. Terpin, daha sonra 48 saat içinde de Pinsky’nin kripto paraları aklamayı başardığını ifade ediyor.

Dosyada, “Pinsky, genç yaşlarından itibaren kurbanların kripto para varlıklarını ve özel bilgilerini sakladıkları hesaplarına erişmek amacıyla bilgisayarları hack’lemeye başladı.” deniyor.

Pahalı kıyafetler, lüks arabalar ve jet

İddiaya göre, en iyi arkadaşı Pinsky’nin bu parayı Bitcoin ve hisse senedi alım satımı yaparak kazandığını düşünüyordu. Şüphelinin paranın bir kısmını, Bitcoin’leri video oyunlarından kazandığına inanan ebeveynleri ile aynı evde yaşarken lüks bir yaşam tarzı sürdürmek için harcadığı dile getiriliyor.

Pinsky’nin özel bir jet paylaşım şirketi olan JetSmarter’da hesabı olduğu, Louis Vuitton marka pahalı kıyafetler giydiği, 170 bin dolarlık bir Audi R8 kullandığı söyleniyor.

Öte yandan olay, birkaç yıl önce gerçekleşmesine karşın Terpin’in Pinsky’ye bir yetişkin statüsü ile dava açmak için 18 yaşında olmasını kasten beklediği belirtiliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl