Google, yeni bir altcoin ile daha iş birliğine gidiyor

Google, Blockchain video ağı Theta ile iş birliği yapıyor. Bu iş birliği kapsamında internet devi, Theta ağında 5 milyon token stake ederek node çalıştıracak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İnternet devi Google’ın video dağıtım ağındaki kullanıcılara Google Cluod aracılığıyla yardımcı olmak için Theta Labs ile iş birliği yaptığı bildiriliyor.

Google’ın ağda 5 milyon THETA token’ı (2.5 milyon dolar) stake ederek protokolün beşinci harici node’u haline geleceği ifade ediliyor. Halihazırda ağda harici doğrulayıcı olarak hareket eden Binance, Blockchain Ventures ve gumi Cryptos gibi kurumlar bulunuyor. Theta, nihayetinde 31 harici kurumsal doğrulayıcıya ulaşmayı hedefliyor.

CoinDesk tarafından aktarıldığı üzere Google, Theta’nın ilk Avrupalı kurumsal doğrulayıcısı olacak. Theta Google ile yapay zeka, makine öğrenimi ve büyük veri alanlarında daha fazla iş birliği yapmayı planlıyor. İnternet devi bilindiği gibi, Theta’nın ortaklıklar kapsamında önemli bir hedefi olan Youtube’un da sahibi.

Samsung ortaklığı

Blockchain tabanlı bir canlı yayın hizmeti sunan Theta, geçtiğimiz günlerde Samsung ile bir iş birliği yapıldığını açıklayarak Theta.tv’nin Samsung Galaxy telefonlarına dahil edileceğini bildirmişti. Bu iş birliği kapsamında Theta.tv platformu, on milyonlarca Galaxy telefon sahibinin kullanımına sunulacak. Platformdan canlı yayınların ABD’deki tüm yeni Galaxy S20 akıllı telefonlara önceden yüklenmiş olarak gelen Samsung Daily’nin arayüzüne yerleştirileceği belirtiliyor. Güncelleme ayrıca Galaxy S10, Note 10 ve Note 9 gibi diğer cihazlara da gönderilecek.

Theta.tv’yi Twitch gibi popüler video oyunu canlı yayın hizmetlerinden ayrıran şey, izleyicilerin video izleyerek TFUEL olarak bilinen Theta token’larını kazanma olanağı. Kullanıcılar ayrıca dilerlerse yayıncılara TFUEL bağışında bulunabiliyor ve bu token’ları bir borsada alıp satabiliyor.

Samsung iş birliği sonrası hem THETA hem de TFUEL’in fiyatı büyük artışlar görmüştü. Google’dan gelen bugünkü haberin ardından da her iki kripto parada da artışlar devam ediyor.

Google’ın iş birlikleri

Google, geçtiğimiz Şubat ayında Hedera Hashgraph’ın yönetim konseyi üyesi olduğunu bildirmişti. Şirket, bunun öncesinde de 2019 yılında Chainlink ile ortaklık kurmuştu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl