Bitcoin, 13 milyar dolarlık dev ile emeklilik hesaplarına giriyor

Yönetimi altındaki 13 milyar dolarlık varlık bulunan ABD merkezli Kingdom Trust, Bitcoin'i de destekleyen bir emeklilik hesabı açtı.

kasa
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Regüle bir saklama hizmeti şirketi olan ve toplam 13 milyar dolarlık varlık yöneten Kingdom Trust, Bitcoin ve miras varlıklarını destekleyen “Choice” adında bir emeklilik hesabı açtı.

ABD merkezli Kingdom Trust, kayıtları teşvik etmek için ilk bin Choice hesabı sahibine 62.50 dolarlık BTC verecek.

CionShares kurucusu ve Kingdom Trsurt CEO’su Ryan Radloff, ABD’de emeklilik hesabı olan yaklaşık 7.1 milyon Bitcoin yatırımcısı olduğunu tahmin ediyor. Radloff, bu kişilerin emeklilik hesaplarında Bitcoin saklama şansları olmadığını, Kingdom Trust’ın bu noktada devreye girdiğini söyledi.

Radloff, sözlerinin devamında Choice ürününün insanlara emeklilik hesaplarını kripto paralara ve başka alternatiflere yatırma seçeneği sağladığını ifade etti. Konuyla ilgili Cointelegraph’a açıklamalarda bulunan Radloff, “Gelir Hizmetleri IRS, Bitcoin’i vergilendirdiği zaman aslında BTC’nin IRS ve diğer devlet departmanlarının regüle ettiği saklayıcı hizmet veren şirketler tarafından tutulmasının önünü açmış oldu.” dedi.

“Bitcoin’e ‘çok riskli’ deyip hisselere yönlendiriyorlar”

Birçok Bitcoin yatırımcısının hala BTC’lerini emeklilik hesaplarında tutabileceğinden haberi olmadığını belirten CEO, “Şu anda çoğu Amerikalı’nın emeklilik hesaplarının durduğu bankalar, bu kişilere Bitcoin’in çok riskli bir varlık olduğunu belirtiyor ancak aynı zamanda onları sadece hisse senedi ya da benzeri varlıkları tutmaya itiyor. Bu gerçekten beni çıldırtıyor. Biz de buna bir çözüm bulmak istedik ve bulduk. Artık insanlar sadece bir hesap üzerinden ilk kez Bitcoin ve hisse senedi ya da bono yatırımı yapabilecek. Artık bankalar tarafından FED’in ‘fare tuzağında’ kalmak zorunda değiliz” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl