Enjin Coin (ENJ), Minecraft haberi ile hareketlendi

Dünyanın en popüler video oyunlarından biri olan Minecraft'ta artık oyuncuların Blockchain varlıklarını doğrudan sunucularına yerleştirmelerini sağlayan yeni bir eklenti var.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Oyun startup’ı Enjin tarafından oluşturulan EnjinCraft, oyuncuların herhangi bir kod yazmaya gerek kalmadan Minecraft Java Edition’daki varlıkları üretmelerini sağlayan açık kaynaklı bir Blockchain eklentisi. Sistem, oyuncuların EnjinCraft dosyasını server’daki “plugins” dosyasına koymasıyla çalışıyor. Oyuncular burada, ‘token’ formundaki Blockchain varlıklarını dağıtabiliyor ya da sisteme entegre edebiliyorlar.

Yeni eklenti, sunucu sahiplerinin oyuncularına oyun içi öğeler ve para birimleri üzerinde sahiplik sağlayarak kendi yerel Minecraft ekonomilerini oluşturmalarını ve oyuncuların, sunucu üzerinden veya sohbet odaları ve Enjin ‘Marketplace’ gibi dijital işlem platformları aracılığıyla varlıklarının eşler arası (P2P) güvenli bir şekilde ticaretini yapmalarını sağlıyor.

Enjin kurucu ortağı ve CTO’su Witek Radomski ise konuyla ilgili, “EnjinCraft sanal oyun dünyası için yeni bir çağın başlangıcıdır. Oyuncular artık oyun dünyasında hisseye sahip olabiliyorlar. Sunucu sahipleri bu dijital dünyada marka yaratabilir ve değer taşıyan öğelerle insanları etkileyecek deneyimler yaşatabilirler.” dedi.

Enjin ayrıca, Java için açık kaynaklı bir yazılım geliştirme kiti de (SDK) yayınladı. Böylece geliştiricilerin Java tabanlı mobil, masaüstü veya web uygulamalarında blockchain sistemine entegre olmalarına imkan verdi.

Enjin, 2020 yılında hızlı ilerliyor

Oyun odaklı proje, bu yıl aktifti ve Şubat ayında da Ethereum’daki geliştirme platformunu başlatmıştı. Bu ürün, milyonlarca geliştiricinin kripto varlıklarını, Blockchain kodlama bilgisine sahip olmadan oyunlara ve uygulamalara entegre etmelerini sağlıyor.

Nisan ayında Enjin, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan onay aldıktan sonra, Asya ülkelerine planlı bir genişleme öncesinde kripto cüzdanını Çinli kullanıcılara açacağını açıklamıştı.

Minecraft haberi, ENJ’yi ateşledi

Bir Minecraft eklentisi olan EnjinCraft’ın duyurulmasının ardından ENJ’nin fiyatı da 0.18 dolardan 0.22 dolara kadar çıktı. Kripto para, yüzde 22’lik bu yükselişin ardından bir miktar değer kaybetti ve haberin yayına girdiği dakikalarda 0.21 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl