JP Morgan’dan şaşırtan rapor: Bitcoin, gerçek değerinin altında

JPMorgan tarafından yayınlanan son raporda, Bitcoin'in şu anda içsel değerinin altında işlem gördüğü vurgulandı. Bankacılık devi, en büyük kripto paranın gerçek fiyatını 11 bin 593 dolar olarak belirledi.

JP Morgan'dan şaşırtan rapor: Bitcoin, gerçek değerinin altında
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bankacılık devi JP Morgan’dan Nikolaos Panigirtzoglou adlı analistin 22 Mayıs tarihli raporuna göre Bitcoin, değerinin altında. Raporda, piyasa değeri ile en büyük kripto paranın yarılanmanın (halving) ardından olması gereken fiyatın yüzde 25 aşağısında işlem gördüğü kaydediliyor. 

Bilindiği üzere halving’de blok ödülleri 12.5’tan 6.25’e inmişti. Rapor yayınlandığında ise JP Morgan, Bitcoin’in gerçek fiyatını 11,593 dolar olarak belirledi.

JP Morgan’ın geçmişte uzun süre Bitcoin’e olumsuz baktığı biliniyor. Geçen yıl, yatırım bankasındaki analistler Bitcoin’in fiyatın marjinal maliyetin üzerine çıkmasından sonra gerçek değerini aştığını söylemişlerdi. Bu yılın başında da banka analistleri Bitcoin’in çeşitli riskler barındırdığını belirtiyorlardı.

Eylül 2017’de CEO Jamie Dimon, Bitcoin alıp satan herhangi bir çalışan görürse ya da duyarsa o kişileri kovacağını belirtmişti. Dimon bunun sebebinin Bitcoin’in aptalca ve şirket kurallarına aykırı olması olduğunu söylemişti.

JPMorgan’ın yeni raporu ve Bitcoin duyarlılığındaki belirgin değişimi bankanın, kripto para borsası Coinbase ve Gemini’yi müşteri olarak kabul edip kripto karşıtı döneme potansiyel bir son vermesinden sonra geliyor.

Son olarak JPMorgan’ın geçtiğimiz aylarda Ethereum uygulamaları geliştiren ConsenSys şirketi ile kendi bünyesindeki Blockchain birimi Quorum’u birleştirmek için görüşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl