Kripto para kaybına sigorta geliyor

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Japonya’da faaliyet gösteren iki coin borsası, başarısız işlemlere bağlı kayıpları önlemeye yönelik olarak sigorta ürünlerini başlatıyor. Japona’da bulunan coin borsası bitFlyer, MS&AD Insurance Holdings Group’a bağlı kuruluş Mitsui Suitomo ile birlikte çalışıyor. Bu ürünün bugünden itibaren hizmete başlayacağı söyleniyor. Diğer borsa Coincheck ise Tokio Marine ve Nichido Fire Insurance ile işbirliği içerisinde benzer bir hizmet sunma çabası içerisinde. Amaç, dijital para birimi işlemlerine olan güveni arttırmak Kesin politika ayrıntıları henüz mevcut değil fakat ürünlerin dijital...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Japonya’da faaliyet gösteren iki coin borsası, başarısız işlemlere bağlı kayıpları önlemeye yönelik olarak sigorta ürünlerini başlatıyor.

Japona’da bulunan coin borsası bitFlyer, MS&AD Insurance Holdings Group’a bağlı kuruluş Mitsui Suitomo ile birlikte çalışıyor. Bu ürünün bugünden itibaren hizmete başlayacağı söyleniyor.

Diğer borsa Coincheck ise Tokio Marine ve Nichido Fire Insurance ile işbirliği içerisinde benzer bir hizmet sunma çabası içerisinde.

Amaç, dijital para birimi işlemlerine olan güveni arttırmak

Kesin politika ayrıntıları henüz mevcut değil fakat ürünlerin dijital para birimi işlemlerine olan güveni arttırmayı amaçladığı söyleniyor.

bitFlyer’in sunduğu sigorta hizmeti, teknik bir aksaklıktan ötürü bir müşteri işleminin onaylanmadığı durumlarda Bitcoin kabul eden perakendicilerin kayıplarını da kapsıyor.

Bu girişim, Japonya hükümetinin Bitcoin’i bir çeşit yasal ödeme yöntemi olarak kabul ettikten sonra geldi. Hükümetin bu politika değişikliği aynı zamanda ülkedeki dijital para borsaları için bir gözetim çerçevesi oluşturdu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl