Güney Afrikalı CEO paralarla kaçtı, Bitcoin yatırımcıları milyonlar kaybetti

Güney Afrika merkezli bir kripto para şirketi CEO'sunun yatırımcılardan topladığı paralarla ülkeden kaçtığı ve yatırımcıların toplamda milyonlarca dolara varan bir zararla karşı karşıya oldukları bildiriliyor.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Güney Afrika’da başkent Johennesburg merkezli bir kripto para yatırım şirketi CEO’sunun kaçak olarak bildirilmesinin ardından Bitcoin yatırımcılarının toplam milyonlarca dolara varan bir zararla karşı karşıya olduğu belirtildi. AllAfrica‘da yer alan habere göre CEO, 2018 yılının Aralık ayından bu yana kendisiyle olan iletişimi tamamen kesmişti.

Soruşturmayı sürdüren Polokwane Hawks şirketi ise yatırımcıların bu adaletsiz durum karşısında sert tepki gösterdiklerini açıkladı. VaultAge Solutions şirketinin kaçak olan eski CEO’su Willie Breedt’in milyonlarca dolarlık yatırımı kendi hesabına geçirerek ülkeden kaçtığı düşünülüyor.

Güney Afrika’da, anonim yani gizli kurumların insanlar üzerindeki bu tür etkilerini azaltmak için ciddi yasal düzenlemeler yolda… Ülkede kripto paraya karşı çoğunluğun bakış açısı olumlu olmasına ve bu varlıkların geleceğin para birimleri olarak görülmelerine rağmen birçok kripto dolandırıcılık olayı yaşanıyor.

Sadece bir Bitcoin yatırımcısı 350 bin dolar kaybetti

Birçoklarına göre dışarıdan bakıldığında sağlam gözüken bu şirkete 2 binden fazla Bitcoin yatırımcısı milyonlarca rand (Güney Afrika parası) yatırmıştı. Firma, Mali Hizmetler Otoritesi’nden resmi bir belge almamış olmasına rağmen bir yatırımcının şirketteki hesabına 6 milyon rand (yaklaşık 350 bin dolar) koyduğu belirtiliyor. Bugün ise o yatırımcının hesabında 50 randdan fazla bir para yok. E-posta hesabında ise kaçak olan CEO’nun birkaç mesajı…

Mağdur kullanıcılardan bir tanesi olan Lettie Engelbrecht da zor kazandıkları ve biriktirdikleri paralarını geri almak için yaptıkları taleplere cevap bile alamadıklarını belirtiyor. Engelbrecht konuyla ilgili, “Breedt ile temasa geçtim. Bana paramı mutlaka geri ödeyeceğini söyledi ancak ne zaman ve nasıl yapacağı konusunda bilgi vermedi. O zamandan beri de bir daha sorularıma ondan cevap alamadım” dedi.

Borsanın müşterilerinin çoğunun ise gelirleri kısıtlı olan emekli insanlar olduğu belirtiliyor. Bu kişiler için 200 bin randlık bir para kaybı telafi edilemez bir meblağ ve bir an önce bu yatırımlarını geri almak ve konuyla ilgili de dava açılmasını istiyorlar.

Şu anda soruşturmayı yürüten şirketin, Breedt’in olabileceği yer veya yerler ile ilgili hiçbir fikri yok. CEO’nun, binlerce yatırımcının birikimleri olan milyonlarla ülkeden kaçtığı düşünülüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl