Bitcoin geliştiricisi: Satashi Nakamoto, Bitcoin için dışarıdan yardım aldı

Bitcoin'in erken yatırımcılarından olan ve iki pizza için 10 bin BTC ödemesi ile tanınan Lazslo Hanyecz, Satoshi Nakamoto'nun en büyük kripto parayı daha etkili kılmak için dışarıdan yardım aldığını ileri sürdü.

Meşhur Bitcoin tahmininin ardındaki isim kimliğini neden gizlediğini açıkladı
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in erken yatırımcılarından olan geliştirici Lazslo Hanyecz, BTC’nin gizemli yatırımcısı Satoshi Nakamoto’nun en büyük kripto parayı daha etkili kılmak için dışarıdan yardım aldığını iddia etti.

Erken dönemde Bitcoin geliştiricisi olarak çalışan ancak daha çok iki pizza için 10 bin Bitcoin vermesiyle tanınan Hanyecz, Nakamoto’nun eliptik eğri secp256k1’i kullanma seçiminin garip bir karar olduğunu belirtti.

Bitcoin’den önce neredeyse hiç kullanılmayan eliptik eğri, onun anahtar ve imza mekanizmasının arkasındaki kriptografi. Eliptik eğrilerin kullanımı hakkında yazılan bir Blockchain araştırma makalesine göre, “secp256k1” düzgün bir şekilde optimize edilirse diğer eğrilerden yüzde 30 daha verimli bir hesaplama sağlıyor.

Hanyecz ayrıca Nakamoto’nun kendisine e-mail yoluyla, “secp256k1” için uzmanlara danıştığını söylediğini belirtti. CoinTelegraph‘a konuşan Hanyecz, “Bana ‘Birkaç kişiye gösterdim ve iyi olduğunu söylediler’ dedi. Detay vermedi ama birkaç uzmanın baktığını net şekilde söyledi.” dedi.

Mike Hearn karşı çıktı

Ancak eski bir Bitcoin Core geliştiricisi ve BTC’nin ilk benimseyenlerinden olan Mike Hearn, Hanyecz’in bu iddiasına karşı çıktı. “secp256k1” kullanımı hakkında yazdığı uzun yazıda Hearn, Satoshi’nin neden eliptik eğriyi seçtiğini anlattı ve “Bunu Satoshi’yle tartıştım. ‘Secp256k1’ kullanılmasının belirli bir nedeni yok. O dönem bu şekilde karar verildi ve öyle oldu” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl