2018’de hack’lenen Bitcoin borsası şimdi de müşteri bilgilerini çaldırdı

2018'de 500 milyon doların üzerinde bir zarara yol açan saldırı yaşayan Coincheck borsası, şimdi de müşteri bilgilerini çaldırdı.

klavye hack
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası Coincheck, bazı kullanıcıların kişisel bilgilerini açığa çıkarabilecek bir sorun yaşadığını açıkladı.

Borsadan dün yapılan açıklamada, kullanıcıların e-postalarını ve kişisel bilgilerini sızdırmış olabilecek bir veri ihlali yaşandığı duyuruldu.

Açıklamaya göre, açığa çıkan bilgiler arasında isim, adres kaydı, doğum tarihi, telefon numarası, kimlik selfie’si bulunuyor. Hatanın 31 Mayıs ile 1 Haziran tarihlerinde e-posta sorguları yapan 200 müşteriyi etkilediği bildirildi.

Hatayla ilgili ayrıntılar veren Coincheck, üçüncü bir tarafın alan adı kayıt bölümüne yetkisiz olarak eriştiğini ve bu sayede müşteri e-postalarına hileli olarak erişim sağladığını açıkladı. Borsa ayrıca alan adı kayıt bölümünün bu ihlalden sonra değiştirildiğini ve şu anda müşteri varlıklarının üzerinde hiçbir etkisi olmadığı bilgisini de verdi.

Bu durumun ardından borsa, kripto havale hizmetlerini durdurdu ancak al-sat, para çekme ve yatırma işlemleri ise sorunsuz devam etti.

2018’de saldırıya uğramış ve iflas etmişti

Coincheck daha önce de kripto para tarihinin en büyük saldırılarından birine uğramış ve Ocak 2018’de borsadan 500 milyon dolara yakın bir fon çalınmıştı. Daha sonra ise Japonya merkezli bir broker firması olan Monex Group, Coincheck’i 33,5 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Borsa bu alımdan sonra lisanslı bir kuruluş haline gelmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl