Bitfinex ve Tether’e açılan manipülasyon davası iki borsaya daha sıçradı

Bitfinex ve Tether ile başlayan manipülasyon davası diğer kripto para borsaları Bittrex ve Poloniex'e de sıçradı.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Önde gelen dijital para borsası Bitfinex ve stabil kripto para Tether (USDT) yöneticileri için açılan davada yapılan değişikliklerin ardından bu kişiler, çarşamba günü yeniden mahkemeye çağrıldılar. Davacılar ise bu kez, iki diğer önemli borsa olan Poloniex ve Bittrex’i de suçladılar.

Şikayetçilerden kripto manipülasyon davasında değişiklik

Güney New York bölge mahkemesindeki davada şikayetçiler, savunma makamı olan Tether ve kardeş firması olan Bitfinex’i, dijital para piyasasını isteyerek ve bilerek manipüle etmekle suçladılar. İki şirket için açılan bu manipülasyon davası ilk olarak geçen sene Ekim ayında masaya yatırılmıştı.

Şikayetçiler bu dönemdeki dosyalarında milyarlarca dolar olarak belirtilen USDT’lerin arkasında ABD doları olmadığını belirtmişlerdi. Yani buna göre, USDT sabit coin’leri adeta boşluktan yaratmışlar ve bu paraları ABD doları olarak kullanmışlardı.

Şikayetçiler ayrıca, Tether’in bu durumu gizlemek için USDT’leri, kardeş şirket olan Bitfinex’te sattığını iddia ettmişlerdi. Suçlamaya göre; Tether ve borsa arasındaki bağlantı kullanılarak paralar müşterilerden talep edildiği gibi ABD dolarıyla USDT değiştirilmeden Bitfinex borsasına aktarılmıştı.

Şimdi de Poloniex ve Bittrex

İçeriği yeni değiştirilen 156 sayfalık manipülasyon davasına Poloniex ve Bittrex borsaları da dahil oldu. Şikayetçiler, arkasında ABD doları olmayan Tether sabit coin’lerinin bu borsalara da aktarıldığını ve borsaların bundan haberdar olduklarını belirttiler.

1.4 trilyon dolar zarar iddiası

Dava dosyalarına göre; iki borsa kendilerine gelen ve ABD Doları ile desteklenmeyen USDT’leri kabul etti ve platformlarında kullanılmalarına izin verdi. Şikayetçilerin davada belirttiğine göre yaşananlar sonundaki zarar 1.4 trilyon dolardı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl