Bitcoin’deki yükseliş, bu şirketlerin hisselerini katladı

Bitcoin'in fiyat performansı, halka açık olarak işlem gören kripto parayla ilişkili şirketlerin hisselerine yüzde 50'den yüzde 300'e büyük etki yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde Bitcoin fiyatında görülen yükselişler, halka açık kripto para madenciliği şirketlerinin hisselerine de yaradı.

Nasdaq’ta listelenen Canaan Inc.’nin hisseleri, 1-2 Haziran günleri arasında yüzde 50 yükselerek hisse başına 3 dolara çıktı.

Canaan, Nasdaq’ta 2019’dan beri işlem görüyor ancak şirket o dönemden bu yana zor günler de yaşadı. Son artışlara karşın firma hisseleri Kasım 2019’daki 8,98 dolarlık fiyattan büyük ölçüde aşağıda.

Şirket, halka arzını geçen yıl 21 Kasım’da gerçekleştirmişti. Merkezi Çin’de bulunan firma, ABD’de Amerikan mevduat hisseleri olarak işlem görüyor. Şirket, Bitcoin madenciliği için entegre devreler tasarlıyor ve üretiyor. Canaan, bir Amerikan borsasında işlem görme kararı aldığında aslında piyasayı şaşırtmıştı. Rakipleri Bitmain ve Ebang henüz ABD piyasalarında yer almıyorlar.

RIOT’tan %300’lük çarpıcı büyüme

Riot Blockchain de bu hafta performansıyla dikkatlerden kaçmadı. Nasdaq’ta işlem gören ABD merkezli madencilik şirketinin hisseleri, 1-2 Haziran tarihlerinde yüzde 30’luk bir değer artışı yaşadı ve 2.84 dolara tırmandı. 23 Mart’tan beri çok ciddi bir çıkış içinde olan RIOT, yaklaşık yüzde 300 arttı ve haberin yayına girdiği dakikalarda 2.64 dolar seviyesinde.

HUT’tan %120’lik performans

Son olarak borsada işlem gören ve son zamanlarda iyi bir performans sergileyen bir başka şirket de Hut 8 Mining’di (HUT). Bu şirketin hisseleri, Mayıs ayının başından beri yüzde 120 değer kazandı. Kanada borsasında bulunan HUT hissesi, 1-2 Haziran tarihlerinde yüzde 22 yükselerek 2.08 Kanada Doları’na çıktı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl