bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

5 Haziran’da Twitter‘da kripto para dünyasının bilinen isimlerinden biri, “Şu anda en heyecan verici Bitcoin projesi nedir?” diye sordu.

Bu sorulara verilen en iyi cevaplardan bazılarının derlemesi şöyle:

Bitcoin Core yeni sürümü

Bitcoin’in referans uygulaması olarak kabul edilen Bitcoin Core ücretsiz ve açık kaynak bir yazılım. Bu yazılım bir Bitcoin node’u ve ödemeleri tamamen doğrulayan bir Bitcoin cüzdanı görevi görür. Bitcoin Core’un 20. versiyonu (0.20.0 sürümü) 3 Haziran’da çıkarıldı. Bu versiyon “Asmap” adında yeni bir yapılandırma içeriyordu. Bu yeni kod, devletler veya büyük şirketler gibi oyuncuların Bitcoin ağına saldırma ihtimaline karşılık ağın kendisini savunabilmesi için geliştirilmiş deneysel bir çalışma.

Atomic Loans

Merkeziyetsiz ve gözetim altında tutulamayan Bitcoin kredileri platformu. BTC’lerinizi teminat olarak yatırdığınızda stabil kripto para kredisi alabilirsiniz. Stabil kripto paralarınızı yatırdığınızda da bunlardan faiz kazanırsınız. Atomic Loans; Initialized Capital, Consensus ve Morgan Creek tarafından destekleniyor.

OpenNode

OpenNode, kolay kullanım ödeme talepleri/şablonlarıyla işletmelerin Bitcoin ödemelerini kabul etmelerini/yönetmelerini sağlayan bir platform. Lightning Network sayesinde anlık ve düşük ücretli ödemeleri destekler ve manuel ya da otomatik olarak Bitcoin’in yerel itibari paraya çevrilmesine izin verir.

18 Aralık 2018 tarihinde OpenNode, Tim Draper’ın 1985’te kurulan yatırım şirketi Draper Associates’ten 1. 25 milyar dolar yatırım aldığını açıklamıştı.

RSK Labs

2015 yılında kurulan startup, RSK’nın Bitcoin Ağı tarafından güvence altına alınan ilk genel amaçlı akıllı sözleşme platformu olduğunu belirtti. RSK’nın mainnet’i (ana ağ) Ocak 2018’de faaliyete geçti. Rootstock (Asıl kaynak) anlamına gelen RSK, (Blockstream’in Liquid’i gibi) bir yan zincir projesi. Bitcoin ve Ethereum’un en iyi yanlarını aynı çatı altında toplamayı hedefler. Ayrıca burada güvenlik Bitcoin ağının bilgisayar gücünün yüzde 40’ından fazlası ile sağlanıyor ve programlama kabiliyeti de Ethereum’la eşit. Çünkü ikisi de doğal biçimde Solidity Akıllı Kontratlar ve aynı API’lerle desteklenir.

Magic Internet Gathering (MintGox)

MintGox, Bitcoin ve Lightning Network tarafından desteklenen, video oyunlarının geleceğini vitrine çıkaran bir çevrim içi toplanma platformudur. Resmen 16 Mart 2020 tarihinde resmen başlatıldı. 217 üyesi olan bu topluluk, Discord üzerinden iletişim kuruyor. MintGox’un Bitcoin ve sanal Lightning oyun turnuvası 29 Mart’ta yapılmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Serkan Karabulut Yanıtla

    Stakenet (xsn) lightning network üzerinde çalışan dünyanın ilk merkezsiz borsasını sunmaya hazırlanıyor, sonrasında raiden entegrasyonu da gerçekleşecek ve böylece ilk kez ikinci katmanda/yan zincirde btc/eth paritesinde (ve tokenleri, ftx’in kaldıraçlı tokenleri dahil) swapları gerçekleşmiş olacak. Lansman tarihinin önümüzdeki 1 ay içerisinde olacağı tahmin ediliyor. Şuan topluluktan seçilen üyelerle birlikte son stabilizasyon testleri yapılıyor. Takipte kalmanızı tavsiye ediyorum ve lansman tarihi verilip geri sayım başlayınca ve ürün çıkınca incelemelerinizi merakla bekliyoruz