Alman Devletinden 8 Kripto Para ve Blockchain Projesine Geçer Not!

300 Blockchain projesini inceleme altına alan Almanya Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI), 8 kripto para ve Blockchain projesine geçer not verdi.

bitcoin-almanya
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Almanya’nın Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) tarafından yayınlanan bir çalışmada VeChain, akıllı tedarik zinciri yönetimi için var olan 300 proje arasından onay aldı. Piyasa analizinin bir parçası olarak çalışma, 300 blok zincirinin güvenliğini değerlendirmeyi amaçladı.

Çalışma ayrıca projelerin uygulama alanlarını da inceledi. Değerlendirmeler için ise 4 kriter vardı:

  • Blok zinciri piyasaya uygun olmalı
  • Güvenlikle ilgili olayların sayısı
  • Güvenlik
  • Amaca uygunluk

Bu şekilde BSI, incelenen her blok zincirinin vizyonunu görme şansı elde etmişti.

8 Blockchain projesine onay

Araştırması yapılan 300 Blockchain projesinden 8 tanesi onaylandı. VeChain’in (VET) yanında Eos (EOS), OriginTrail (TRAC), Siacoin (SIA) ve Corda da onaylanan zincirler arasındaydı. Araştırma, eğer başka bir aday yoksa, Corda’nın sağlık bağlantılı uygulamaların geliştirilmesinde kullanılabileceğini belirtti. Diğer taraftan EOS da hem 3 milyar dolarlık kapitalizasyonu hem de merkeziyetsiz uygulamaların inşasındaki rolü nedeniyle onay aldı. Bu da EOS’un repütasyonunun piyasada ciddi şekilde artmasını sağladı. Kripto para cüzdanı Exodus, Trust Wallet ile BitBox’a da geçer not verildi.

Araştırma VeChain konusunda ise tekonolojisinin Ethereum’a benzer olduğu ve uygulanabilir aplikasyonlar sunduğu yorumunu yapıyor:

“VeChain blok zinciri belirli ürünler hakkında bilgi depolayacak. OriginTrail’in aksine, VeChain çok daha yüksek bir piyasa değerine sahip ve çok sayıda büyük şirket tarafından destekleniyor. VeChain ve OriginTrail’in çalışmaları ile ‘Tedarik Zinciri Yönetimi’ uygulama alanı ele alınıyor.”

Rapor; VeChain, EOS ve Corda’nın açık kaynak kodunu inceledi ve statik kod analizi gibi otomatik analiz araçlarını kullandı ve kodun güvenlikle ilgili bileşenlerini manuel olarak kontrol etti.

CNF’in haberine göre; önemli birçok ortaklık elde eden VeChain ciddi işbirliklerine imza attı. Bu partnerlerden DNV GL ile, web üzerinden yapılan bir seminerde blok zincirinin teknolojisi ve denizlerdeki ticaretin nasıl sorunsuz sürdürülebileceği projesi tanıtıldı. Bu buluşma, Şangay’da Çinli otoriteler ve Norveçli temsilciler tarafından organize edildi.

Buna ek olarak VeChain ve DNV GL, İtalyan domates tedarik zinciri ile ilgili tüm bilgileri, VeChainThor blok zincirini kullanarak bir pilot projede kaydetmek için İtalyan markası ICAB La Fiammante ile de bir ortaklık kurdu.

VeChain ayrıca Csecure adında, Blockchain tabanlı bir platform geliştirmek için ilaç devi Bayer ile ortak oldu. Platform, klinik çalışmalarda ilaç dağıtım yönetimini geliştirmek için kullanılacak. Proje ayrıca, denemelerin veri şeffaflığını, izlenebilirliğini ve etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl