Avrupa’nın En Büyük Para Aklama Skandalı Kripto Para Şirketlerini Vurdu

Estonya, 220 milyar dolarlık kara para aklama skandalı sonrası ülkede kayıtlı yüzlerce kripto para şirketine karşı operasyon başlattı.

danske-bank
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2018 yılının Aralık ayında patlak veren Avrupa’nın en büyük kara para aklama skandalının ardından Estonya, yüzlerce kripto para şirketine verdiği lisans belgelerini iptal ediyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre; Avrupa Birliği’nin en önemli kripto para dostu ülkelerinden biri olan Estonya, 220 milyar dolarlık kara para aklama skandalına yanıt olarak lisanslı yüzlerce kripto para şirketine operasyon başlattı.

Estonya, AB içinde kripto para şirketlerine lisans veren ilk ülkelerdendi ancak Danimarka’nın en büyük kredi bankalarından olan Danske Bank A/S’nin Estonya şubesinde tespit edilen yüz milyarlarca dolarlık kirli para, kripto para şirketlerine karşı büyük bir çökertme operasyonunun başlamasına sebep oldu.

Bu olay, Estonya’yı Avrupa’nın en büyük kara para aklama skandalının adeta tam göbeğine koydu.

Kripto para şirketlerinden şüpheleniliyor, 500 şirketin onayı geri çekildi

Baltık Ülkeleri İstihbarat Birimi başkanı Madis Reimand, regülatörlerin, lisanslı kripto firmalarının Estonyalı müşterilerinin kimlik bilgilerini kullanıp başka bölgelerde dolandırıcılık yapmalarından şüphelendiğini açıkladı.

Bununla birlikte, lisans almasına rağmen hala operasyonlarına başlayamayan 500’den fazla şirketin belgelerinin onayı da geri çekildi.

Reimand konuyla ilgili olarak, “Şu an yapılanlar piyasayı toparlamak için atılan ilk adımlar. Sadece Estonya denetimi ve önlemler paketinin kontrolü altına girebilen şirketlerin operasyonlarına izin veriyoruz” dedi.

Daha sert önlemler alınacak

Reimand ayrıca daha katı regülasyon ve lisans önlemlerinin alınacağını belirtti. Öte yandan ülkede geriye kalan kripto para firmalarının yarısından fazlası da lisanslarını kaybedebilir. Çünkü bu şirketler operasyonlarını ülke dışında sürdürüyor ve firma yöneticileri de Estonya’da yaşamıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl