Bankacılık Devi JPMorgan’dan Bitcoin’e Övgüler

JPMorgan analistleri tarafından hazırlanan yeni bir raporda, Bitcoin'in ilk stres testini Mart ayındaki fiyat çöküşleri sırasında geçirdiği, kripto paranın buradan kurtulmayla beraber uzun ömürlülüğe dair işaretler verdiği kaydedildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Wall Street’in en büyük bankalarından biri olan ve yakın zamana kadar açık sözlü olarak Bitcoin’i ağır bir biçimde eleştiren JPMorgan, dünyanın bir numaralı kripto parası konusunda ağız değiştirdi.

Bilindiği üzere, JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, geçtiğimiz dönemlerde Bitcoin’i bir “dolandırıcılık” olarak nitelendirmiş, Bitcoin alıp satan bir çalışanıyla karşılaşması durumunda onu işten atacağını söylemişti.

Aradan belirli bir zaman geçtikten sonra JPMorgan, geçtiğimiz ay ABD’nin en büyük iki kripto para borsası Coinbase ile Gemini’ye bankacılık hizmetleri vermeye başladı.

Tüm bunların yanı sıra JPMorgan analistleri tarafından hazırlanan raporlarda da sık sık Bitcoin’den övgüyle bahsedilmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Bankanın analistleri tarafından ortaya konan son raporda, “Bitcoin balonu, Mart ayında görülen karmaşa da dahil, şişirildiği kadar dramatik bir şekilde çökmesine rağmen Bitcoin nadiren üretim maliyetinin altında işlem gördü.” ifadeleri kullanılıyor.

Joshua Younger ve Nikolaos Panigirtzoglou’nun öncülüğünde yazılan raporda, Bitcoin’in Kovid-19 ile birlikte görülen finansal çöküşte hayatta kalma gücünü kanıtladığı, artık bir varlık sınıfı olarak uzun ömürlülüğün işaretlerini verdiği kaydediliyor.

Analistler, Bitcoin’in yine de hisse senetleri gibi risk varlığı olarak konumlandığını vurguluyor. Konu hakkında, “Bitcoin’in fiyat hareketi, onun bir değişim aracı ya da değer deposu olmaktan ziyade bir spekülasyon aracı olarak kullanılmaya devam edildiğini gösteriyor.” deniliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl