Bitcoin 500 Dolarken Görülen Sinyal Yeniden Belirdi

Giderek artan sayıda Bitcoin uzun vadeli olarak tutuluyor. Öyle ki bu konuda son rakamlar, büyük boğa koşusunun başlangıcına denk gelen ve fiyatın 500 dolar olduğu 2015-16 dönemindeki zirve seviyelerine kadar ulaştı.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Uzun dönem Bitcoin sahipleri, 2019 yılının Ekim ayından beri hızlı bir şekilde artıyor. Yatırımcılar, en son Bitcoin’lerini bu kadar ellerinde tuttuklarında fiyat 500 dolardan 20,000 dolara giden yolculuğa başlamıştı.

Görünüşe göre yatırımcılar, Bitcoin’e yakın vadede satma niyetiyle yatırım yapmıyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Altana Digital Currency Fund’un baş yatırım sorumlusu Alistair Milne, 12 aydan daha uzun bir süredir hareket ettirmeden tutulan Bitcoin miktarının yeni zirveler yapma yolunda olduğunu, mevcut seviyelerin fiyatın 200 ila 500 dolar seviyelerinde yer aldığı 2015-16 döneminden beri görülmediğini ifade etti.

Aşağıdaki grafik, 1 yıldan daha uzun bir süredir tutulan Bitcoin miktarı ve fiyatın zaman içindeki değişimini gösteriyor.


Artan sayıda yatırımcının Bitcoin’in uzun vadeli geleceği konusunda iyimser olmasının iki nedeni olabileceği değerlendiriliyor. Bunlar, geçen ay gerçekleşen üçüncü blok ödülü yarılanması ve kripto paraların ana akım algısının iyileşmesi olarak belirtiliyor.

Bilindiği üzere 11 Mayıs 2020’de Bitcoin blok zincirinde üçüncü blok ödülü yarılanması gerçekleşti. Tarihsel olarak yarılanmalar, Bitcoin’in fiyatındaki rekor artışlarla ilişkilendirildi. Öte yandan Bitcoin ve kripto paralar ana akımda her zamankinden daha çok yer buluyor. Bitcoin’e şüpheyle yaklaşanların ağız değiştirmeye başladıkları görülüyor. 2020, bireysellerden çok kurumsalların Bitcoin konusunda daha ilgili göründükleri bir yıl oluyor. Nitekim, yakın zaman önce yayınlanan bir Fidelity araştırması, kurumsal yatırımcıların yüzde 80’inin Bitcoin ve kripto paralarla ilgilendiklerini ortaya koymuştu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl