Türkiye’nin Bitcoin ile En Pahalı Emlak Satışı Gerçekleşti

Salgın nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen bir satışta 1 milyon 250 bin dolarlık gayrimenkul Bitcoin ile satıldı. Bu, Türkiye'de Bitcoin ile yapılan en pahalı gayrimenkul satışı oldu.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Salgın ile birlikte hayatın dinamikleri büyük değişime uğruyor. Artık insanlar internet üzerinden daha çok alışveriş yaparken, çevrim içi ev bile satın alabiliyor. TeleProperty ile uzaktan ev satışına olanak sağlayan Antalya Homes, bugüne kadar Bitcoin’le yapılmış en değerli mülk satışına aracılık etti.

Koronavirüs nedeniyle dünyanın birçok yerinde ulaşıma yasak getirilmesi, emlak sektöründe de teknolojiye olan ilgiyi artırdı. Taşınmazları sanal ortamda gezmek ve ödemeleri çevrim içi olarak yapmak artık ‘yeni normal’imiz olurken mal ve mülk alımlarında kripto para kullanımının da ciddi oranda arttığı gözüküyor.

Hatırlanacağı üzere geçen sene Haziran ayında yılın zirve noktasına ulaşan ve 14 bin dolar seviyesine çıkan Bitcoin daha sonra 5 bin dolara kadar düşmüştü. Tüm kripto para severlerin merakla beklediği ödül yarılanması ise 11 Mayıs 2020’de gerçekleşmişti. Bitcoin arzında bir denge oluşturmayı hedefleyen ‘Halving’le beraber üretimde yavaşlama olmuştu. Yine de tüm kripto para camiası yarılanmaının ardından ciddi bir yükseliş beklemiş ve fiyat 10 bin dolar seviyelerine yeniden ulaşmıştı.

Bitcoin halving’i ev satışlarını artırdı

Antalya Homes Başkanı Bayram Tekçe de sektörde bu konuda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bitcoin’le yapılan ev satışlarının arttığına dikkat çeken Tekçe, “Ödül yarılanmasının ardından fiyatta yaşanan artışla insanlar kâr satışları yaptılar ve bunun yansımasını da ev satışlarındaki artışla gördük” dedi.

Türkiye’de Bitcoin ile yapılan en pahalı mülk satışı: 1 milyon 250 bin dolar

Tekçe ayrıca emlak sektöründeki PropTech (Property Technology) gelişimine de dikkat çekti ve yeni bir ev satışına değindi:

“Antalya’daki bir villa satışından önce müşteriyle çevrim içi olarak bağlantıya geçtik. Ona, daha önceden villanın drone’la çekilmiş görüntülerini izlettik. Daha sonra ise alıcı ve satıcıyı yine çevrim içi ortamda bir araya getirerek görüşmeleri tamamladık. Antalya Homes olarak Bitcoin’le yapılan satışa aracılık ettik. 1 milyon 250 bin dolarlık bu satış, Türkiye’de Bitcoin’le yapılan en pahalı mülk satışı oldu”

Bayram Tekçe, Bitcoin’in artık mülke dönüştürülebileceğini ancak bunu yapabilecek sadece birkaç emlak şirketinin olduğunu belirterek “Koronavirüs salgını tüm dünyayı ve işlerin yapılma şekillerini artık değiştiriyor. Değişen dinamiklere ayak uydurmak önemli. Kurumsal bir değer olarak yeniliğe sahip çıkarak PropTech alanında öncü olmaya devam ediyoruz.” yorumunu yaptı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl