Gerçekleşti: Bitcoin’de 2018’den Beri En Büyük Zorluk Artışı

Bitcoin'de madencilik zorluğu, 2018 yılından bu yana en büyük artışı yaşadı. Halving sonrası üçüncü zorluk ayarı, yüzde 14.95 oranında yükselişle gerçekleşti.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ağında madencilik faaliyeti, Mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleşen blok ödülü yarılanması sonrasında önemli bir düşüş kaydetmesinin ardından tekrar eski seviyelerini yakalıyor.

Madencilik ödüllerinin 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye yarı yarıya indirilmesi sonrası, madencilerin bir kısmı artık kâr elde edemediklerinden cihaz kapatma yoluna gitmişti. Bu arada mevcut cihazlardan çok daha verimli olan yeni cihazlar da yavaş yavaş kullanıma girdi. Bunun bir yansıması olarak son bir ayda art arda düşen madencilik zorluğu da büyük bir sıçramayla eski seviyelerine geliyor.

Halving sonrası üçüncü zorluk ayarı bugün 635,040 numaralı blokta gerçekleşti ve zorluk yüzde 14.95 oranında artarak 15.78 trilyona çıktı. Bu seviyede bir artış 2018 yılından beri görülmüyor. Zorluk, en son en az bu oranda yükseldiğinde tarih 25 Ocak 2018‘di.

Zorluk ayarı, hash rate’teki değişimlere göre yaklaşık olarak her iki haftada bir gerçekleştiriliyor ve bu sayede, Bitcoin ağındaki bilgi işlem gücünün artış ve azalışları baz alınarak blokların 10 dakikada bir bulunması sağlanıyor. Bilindiği gibi, hash rate yüksek zorluk düşük kalırsa blok süreleri kısalıyor, diğer durumda ise aksi geçerli oluyor. Ayrıca bu yolla madenciliğe katılım da teşvik ediliyor.

Son verilere göre, Bitcoin üretmek için kullanılan donanımların toplam hesaplama gücünü ifade eden hash rate ise saniyede 111 kentilyon hash seviyesinde.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl