Donald Trump’tan Hazine Bakanı’na: Bitcoin’in Peşini Bırakma!

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Beyaz Saray'daki anılarına dair kitabında Donald Trump'ın Hazine Bakanı Steve Mnuchin'den Bitcoin'in peşini bırakmamasını istediğini yazdı.

donald trump bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Washington Examiner‘ın aktardığına göre, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Beyaz Saray anılarına dair yazdığı kitapta ABD Başkanı Donald Trump’ın Hazine Bakanı Steven Mnuchin’e Bitcoin alım ve satımlarının üzerine gitmesini söylediğini yazdı.

Bir kopyasının Washington müfettişlerine de gönderildiği “Olayın Gerçekleştiği Oda” (The Room Where It Happened) adlı kitapta Bolton, Trump’ın “Ticaret müzakerecisi olma. Şu Bitcoin’in peşini bırakma (dolandırıcılıkla ilgili)” dediğini, Mnuchin’in ise Çin’le ilgili yasaklar ve vergiler konusunda Trump’a, “Beni bu ticaret konusunda istemiyorsanız sorun yok. Sizin ekonomiyle ilgilenen takımınız her istediğinizi yapar o zaman” diye cevap verdiğini iddia etti.

Bolton’a göre, Trump’ın Bitcoin’le ilgili bu yorumu Mayıs 2018’de oldu. Trump yönetiminin kripto paralar konusunda uzun süre şüpheci olduğu biliniyor. Hükumet bu senenin başında ise kripto paraların alım ve satımıyla ilgili bir rehber yayımlamıştı.

Hatırlanacağı üzere Mnuchin Şubat ayında kripto paralarla ilgili yaptığı açıklamada, “Teknolojinin ilerlemesine tabii ki karşı değiliz ancak diğer taraftan da bu varlıkların İsviçre’deki gizli banka hesaplarına benzer şekilde kullanılmalarını da istemiyoruz” yorumunu yapmıştı.

Kitabın dağıtımının durdurulması istendi

Adalet Bakanlığı, Bolton’a karşı salı günü bir dava açtı. Bakanlık mahkemeden içeriğinde gizli bilgiler olduğu gerekçesiyle, 23 Haziran’da resmen satışa sunulacak olan kitabın dağıtılmasının durdurulmasını talep etti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl