11 milyon Bitcoin yastık altında: Kaç kişi alıp satıyor?

Chainalysis tarafından gerçekleştirilen son analizde, çıkarılan tüm Bitcoin'lerin yüzde 60'ının uzun vadeli yatırım anlayışıyla tutulduğu belirtiliyor.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para analiz şirketi Chainalysis‘e göre, halihazırdaki Bitcoin’lerin büyük çoğunluğu uzun vadeli yatırım olarak tutuluyor.

Haziran ayı itibari ile 18.6 milyon Bitcoin çıkarıldı. Bu 18.6 milyon Bitcoin’in yaklaşık yüzde 60’ı bireyler veya kurumlar tarafından uzun vadeli yatırım anlayışıyla bekletiliyor. Hesaplandığında 11.16 Bitcoin ediyor.

Öte yandan şirket, yüzde 20’lik diğer dilimin beş yıl veya daha uzun bir süredir bulunduğu adresten bir başka adrese hareket etmediğini belirterek bunların kayıp Bitcoin olarak değerlendirildiğini ifade ediyor.

Chainalysis, çıkarılan tüm Bitcoin’lerin yüzde 19’u ya da 3.5 milyonunun ise sık sık borsalar arasında gidip geldiğini ve alım satımda kullanıldığını kaydediyor.

Haftada 340 bin kişi Bitcoin alıp satıyor

Araştırmasını derinleştiren Chainalysis bu 3.5 milyon Bitcoin’le kaç kişinin alım satım yaptığı ve onların kimler olduğunu belirledi. Buna göre, on milyonlarca kişi Bitcoin tutarken ve her hafta borsalara 5 milyondan fazla ziyaret gerçekleşirken 2020 boyunca haftalık en fazla 340 bin kişi aktif olarak Bitcoin alıp satıyor. Şirketin diğer tespitlerine göre, perakende yatırımcılar, borsalara gönderilen tüm transferlerin yüzde 96’sını oluşturuyor. Diğer yandan profesyoneller ise borsalara gönderilen Bitcoin’lerin dolar cinsinden tüm değerinin yüzde 85’ini oluşturuyor. Sayıca az olan profesyonellerin 2020’de ortalama olarak haftada sadece 39 bin transfer gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Araştırmada ayrıca tüm Bitcoin arzının yüzde 60’ının saklama hizmetleri sunan lisanslı şirketler veya Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları tarafından tutulduğu ortaya konuldu. Bu rakamlara 1 milyona yakın Bitcoin tutan Coinbase gibi birçok borsa da dahil.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl