Bitcoin araştırmacısı, Satoshi’nin yeni bir gizemini daha ortaya çıkardı

Bitcoin araştırmacısı Sergio Demian Lerner, Satoshi Nakamoto ile ilgili bir başka gizemi daha ele aldı. Buna göre, Bitcoin'in mucidi, blok aralıklarının ilk 5 dakikasında madencilik yapmaktan özellikle kaçındı.

satoshi nakamoto
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Sergio Demian Lerner tarafından yapılan son araştırmaya göre, Satoshi Nakamoto yüksek ihtimalle blok aralığının ilk beş dakikasında Bitcoin madenciliği yapmaktan kaçındı.

Konuyla ilgili bir blog yazısı yayınlayan Lerner, Bitcoin’in blok zaman damgalarından hareketle ulaştığı bu sonucun muhtemel nedeninin Bitcoin’in mucidinin diğer madencilere kendileri için blok çıkarma ve Bitcoin kazanmalarına olanak vermek istemesi olabileceğini öngörüyor.

Lerner, konu hakkında “Patoshi’nin hash oranlarını bilerek bazı durumlarda azaltıyor olmasının sebebi, her blokta madenciliği durdurarak diğerlerine izin vermek istemesi olabilir. Hatta 25 dakikadan önce bir blok çıkarıldığından emin olmak için madencilik esnasında hash oranını artırabilir bile…” diyor.

Ayrıca Lerner, gözlemlerine dayanarak, 16 bininci bloka gelene kadar Satoshi’nin toplam hash oranlarının yaklaşık yüzde 99’una sahip olması gerektiği sonucuna vardı. Bitcoin’in mucidinin hash rate bakımından ağ üzerindeki hakimiyeti, 2009 yılının Ekim ayına kadar yüzde 50’nin üzerinde kaldı. 2010 yılında da tamamen sıfırlandı.

Satoshi’nin ilk dönemlerde hash oranındaki yüksek hakimiyetinin ağın güvenliğini temin ederek diğer katılımcıların da Bitcoin’e güven duymasını sağlamak olduğu düşünülüyor. Cointelegraph tarafından da not edildiği gibi erken dönem Bitcoin geliştiricilerinden Laszlo Hanyecz’e göre Satoshi, Bitcoin yeterince güçlenmeden ona karşı yapılabilecek saldırılara karşı adeta paranoyaktı. Hatta bunun için Bitcoin’i savunacak bir GPU madencisini bile hazır tutuyordu. Nitekim Bitcoin’in mucidi, Wikileaks’in Bitcoin bağışı kabul etmesini istememesiyle de Bitcoin’e yönelik tehditlere karşı endişe duyduğunu göstermişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl