Altcoin’lerde bu hafta gözden kaçırılmayacak 2 ortaklık

Önceki hafta etkisini gösteren DeFi fırtınası bu hafta yerini sakinliğe bırakırken Chainlink (LINK), önemli iş birlikleriyle adından söz ettirdi.

finans
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, bir haftayı daha 9000 dolar civarında işlem görerek kapatmak üzere. Önceki hafta etkili olan DeFi fırtınası bu hafta yerini sakinliğe bıraktı. Yine de bazı DeFi projeleri öne çıktı. Bunlardan biri Celsius Network’tü (CEL). CEL, son yedi gün içinde yüzde 57 oranında artış sağladı.

Geride kalan bir haftada Blockchcain projelerinin gerçekleştirdikleri iş birliklerine göz atıldığında ise Chainlink (LINK) dikkat çekiyor. Bilindiği üzere Chainlink, sık sık güçlü ortaklarla anlaşma sağlamalarıyla gündeme geliyor ve bu hafta da adından söz ettiriyor.

Chainlink x Blockchain Services Network

Piyasanın gözde kripto para projelerinden Chainlink (LINK), salı günü Çin’in Ulusal Blockchain Hizmetler Ağı’nın (BSN) Chainlink ile entegre edildiğini açıkladı. Açıklamaya göre, bu sayede devlet kurumları ve işletmeler, doğrulanmış gerçek dünya verilerini Chainlink oracle’larını kullanarak BSN uygulamalarına dahil edebileceklerdi.

BSN, büyük Çinli kuruluşlar ve şirketler tarafından deseteklenen, şirketlerin son derece düşük maliyetli Blockchain bulut bilişim hizmetlerine erişimleri için tek duraklı hizmet sağlayacak şekilde tasarlanmış bir Blockchain altyapı hizmetleri katmanı. BSN’nin kurucu ortakları arasında Çin’in Devlet Bilgi Merkezi, China Mobile ve China Unionpay bulunuyor.

LINK’in fiyatı, bu gelişmenin ortaya çıkmasını takiben 4.5 dolardan yüzde 10’a yakın artışla 4.90 dolara çıktı. Bu fiyat seviyesi ile LINK, rekor seviyeyi geçmeye de çok yaklaştı. Kripto para, zirvesini 4 Mart’ta 4.97 dolar ile görmüştü.

Chainlink x FLETA

Cuma günü de Chainlink ile FLETA, güç birliği yaptıklarını açıkladı. FLETA, Güney Kore hükümeti tarafından desteklenen ve Blockchain projelerine teknoloji ve iş destek hizmetleri sağlayan halka açık bir Blockchain platformu. Chainlink ile yapılan iş birliği kapsamında FLETA, zincir dışı hasta sağlığı verileriyle bağlantı kurmak ve bunları doğrulamak üzere blok zincirini Chainlink ağı ile entegre edecek. Böylece doktorlar, araştırmacılar ve hastaların klinik kayıtlarını daha kolay yönetmeleri ve paylaşmalarının mümkün olacağı belirtiliyor.

Gelişmenin ardından FLETA, yüzde 20 oranında bir değer artışı sağladı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl