Bitcoin’de en büyük korkulardan biri tarih oluyor

Bir Blockchain girişimi, "Geri Alınabilir Transfer" özelliği ile yanlış cüzdana Bitcoin transferi korkusunu ortadan kaldırdığını iddia ediyor.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Blockchain girişimi Kirobo, transfer yaparken insan hatasından kaynaklanan kripto para kayıplarını önleyebilecek bir teknoloji geliştirdiğini bildirdi.

Şirketin “Geri Alınabilir Transfer” özelliği, mevcut Blockchain protokolleri üzerine yeni bir katman oluşturulmasıyla çalışıyor. Bugün yayınlanan basın bülteninde kullanıcıların yanlış bir kripto para adresine gönderdikleri işlemi iptal edebilecekleri kaydedildi. Sistem şu şekilde çalışıyor: Kirobo, göndericiye benzersiz bir kod veriyor ve alıcının parayı teslim alması için aynı kodu girmesi gerekiyor. Alıcı kodu girmediği müddetçe gönderici parayı tekrar alabiliyor.

Şirketin CEO’su Asaf Naim, “Hedefimiz Blockchain işlemlerini çevrim içi bankacılık kadar güvenli ve basit hâle getirmek.” açıklamasını yaptı.

Blockchain şirketi, katılımcıların yüzde 18’inin kripto para gönderirken insan hatalarından dolayı para kaybettiklerini belirttiği bir ankete de dikkat çekti. Aynı ankette katılımcıların yüzde 55’inin ise bu tür bir hatanın oluşabileceğinden endişe ettiklerini dile getirdiği vurgulandı.

Kirobo’ya danışmanlık yapan Adam Levi ise “Kirobo, kripto para işlemlerindeki korkuyu ortadan kaldırarak kripto paranın bir bütün olarak benimsenmesini kolaylaştıracak.” şeklinde konuştu.

Şirket, kullanıcıların özel anahtarını tutumadığını veya saklamadığını, benzersiz kodun yalnızca işlemin sonlandırılıp sonlandırılmayacağını yönettiğini ifade etti. Bu özelliğin Kirobo’nun sunucuları kapanırsa dahil çevrim dışı olarak çalışabileceği söylendi.

Kirobo’nun “Geri Alınabilir Transfer” özelliği, şu anda kripto para cüzdan üreticisi Ledger’in cüzdanlarındaki Bitcoin transferlerinde kullanılabilir durumda. Önümüzdeki aylarda ise diğer cüzdanlarda da faaliyete geçirileceği belirtiliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl