İki ayda 4’e katlayan VeChain’in (VET) 16 büyük ortaklığı

vechain
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Blockchain teknolojisi ile tedarik zinciri yönetimde devrim yaratmayı hedefleyen kurumsal odaklı VeChain, son aylarda özellikle fiyat performansı ile göz dolduruyor. Nisan ayından beri önemli bir yükseliş trendi içinde olan VET, o günden bu yana yaklaşık yüzde 500 oranında artış gösterdi. Kripto para, 0.0028 dolardan 0.016 dolara kadar çıktı. VET, en son 2018 yılının Eylül ayında bugünkü seviyelerde işlem görmüştü.

Kripto para piyasasında önemli şirketlerle iş birliği ve ekosistemini genişletme söz konusu olduğunda VeChain liderlik edenlerden biri ve bunun da meyvesini fiyat performansıyla zaman zaman alıyor. Faaliyetlerine 2015 yılında başlayan projenin öne çıkan ortaklıkları şöyle:

1. DNV GL

VeChain, 2017 yılında Norveç merkezli dünyanın en büyük klaslama kuruluşu olan DNV GL ile iş birliği anlaşmasına imza atmıştı. İki şirket, ürün ve tedarikçi bilgilerinin şeffaflığını artırmak ve tedarik zinciri verimliliğini artırmak üzere anlaşmışlardı.

2. PWC ve Walmart China

2019 yılında WeChain, dünyanın en büyük denetim şirketlerini ifade eden “büyük dörtlü” grubundan biri olan PwC ve küresel market zinciri Walmart’ın Çin kolu ile bir Blockchain izlenebilirlik sistemi oluşturmak için ortaklık kurmuştu. Bu sistem ile ürünlerin lojistik bilgileri, inceleme raporları ve diğer konular hakkında şeffaf ve güvenilir bilgi sağlanması amaçlanmıştı. Müşteriler, bu gibi bilgilere sadece QR kodunu okutarak ulaşabileceklerdi.

3. BMW

VeChain, 2018 yılının Şubat ayında Blockchain teknolojileriyle yakından ilgilenen otomobil üreticisi BMW ile iş birliği yapmaya başlamıştı. Bu iş birliği neticesinde araçlar için bir dijital pasaport olan VerifyCar adlı bir uygulama piyasaya sürülmüştü. Uygulama, kilometre sayacı sahtekarlığıyla mücadele ve kullanıcıların bakım geçmişini görüntüleme gibi imkanlar da sağlıyor.

4. Renault

Fransız otomobil üreticisi Renault, 2017 yılında VeChain ile bir dijital araç bakım günlüğü prototipi oluşturmak üzere anlaşmıştı. O dönem VeChain, “BitSe” olarak biliniyordu. Çalışma ortakları arasında Microsoft ve VISEO da vardı.

5. Yide China Holdings

2018 yılının Şubat ayında yapılan açıklamada VeChain, Çin’in önde gelen gayrimenkul geliştiricisi Yida Group’un iştiraki Yida Future ile anlaşmaya vardığını bildirdi. Anlaşma kapsamında ilk etapta Gui’an akllı şehir yönetim çözümlerinin mevcut projelere entegrasyonu ele alınacaktı.

6. NTT Docomo

Yine 2018’de VeChain, Japonya’nın en büyük telokomünikasyon şirketi NTT Docomo ile ortaklık kurduğunu bildirdi.

Ortaklık, birçok önde gelen Japon ve uluslararası işletmeyi de içeren piyasa değeriyle Japonya’nın en büyük ikinci şirketi NTT Docomo’nun yürüttüğü geniş bir programın parçasıydı. Programın amacı önünmüzdeki yıllarda 5G teknolojisinin yaygın bir şekilde kullanımını sağlamaktı.

7. BrightFoods

VeChain için önemli bir başka ortaklık da 2018 yılında gerçekleştirildi. Proje, Çin’in en büyük ikinci gıda şirketi olan BrightFoods ve onun yan kuruluşu Shangai Xiandao Food ile ortaklık anlaşmasına imza attı. Brightfoods, yılda yaklaşık olarak 25 milyar dolar gelir elde eden bir şirket. Ortaklık kapsamında VeChain‘in blok zinciri VeChainThor, BrightFoods’un gıda şirketlerinin tedarik zinciri ve veri yönetim sistemlerine entegre edilecekti.

8. Haier

Geçen sene Çin merkezli beyaz eşya ve tüketici elektroniği devi Haier, Blockcain ve IoT teknolojisi ile giyim yaşam döngüsü yönetim sistemini güçlendirmek üzere VeChain ile ortaklık kurmuştu. Ortaklığın bir başka paydaşı da DNV GL’ydi.

9. Çin Ulusal Araştırma Danışmanlık Merkezi

2017’de VeChain, Çin tütün endüstrisine yönelik çözümler oluşturmak amacıyla Çin Ulusal Araştırma Danışmanlık Merkezi ile iş birliği yaptı. VeChain burada sigara ve tütün kaçakçılığını önlemek için çözümler sunacaktı.

10. Invest Cyprus

VeChain, 2018’de Güney Kıbrıs Yatırım Geliştirme Ajansı ile anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşma kapsamında VeChain, Güney Kıbrıs’ta Blockchain çözümlerinin geliştirilmesi ve uygulanmasına yardımcı olacaktı.

11. Çin Halk Sigorta Şirketi (PICC)

Projenin bir başka göze çarpan ortaklığı Çin Halk Sigorta Şirketi ile. VeChain’den yapılan açıklamada, sigorta endüstrisinin dijital dönüşümünü sağlamak üzere Çin Halk Sigorta Şirketi’yle iş birliği yapıldığı bildirilmişti.

12. DB Schenker

DB Schenker, 72 binden fazla çalışanıyla Alman merkezli, tedarik zinciri çözümleri sunan bir şirket. 2018’de yapılan açıklamada, VeChain iş birliği ile Blockchain tabanlı bir üçüncü taraf tedarikçi değerlendirme sistemi geliştirildiği ifade edildi.

13. BYD

Çin merkezli teknoloji, batarya ve elektrikli otomobil devi BYD, 2018’de VeChainThor Blockchain platformu ve DNV GL ortaklığıyla geliştirilen bir karbon bankacılığı çözümü tanıtmıştı.

14. ENN

ENN, Çin’in en büyük özel enerji gruplarından biri. Şirket, geçen sene optimize edilmiş kalite kontrol ve tedarik zinciri yönetimi için VeChain’le beraber çalışmaya başlamıştı.

15. Bayer

Bu ortaklık henüz yeni. Mayıs ayında yapılan açıklamada, VeChain ile dünya ilaç devi Bayer’in Çin kolu Bayer China’nın yeni bir Blockchain tabanlı izleme platformu oluşturmak için bir araya geldiği bildirildi. İlaç devi, geliştirilen çözüm sayesinde ilaçları tedarik zinciri boyunca izlemeyi planlıyor.

16. H&M

Moda imparatorluğu H&M grubu markalarından Arket, 2018’de VeChain tarafından geliştirilen yeni bir ürünü test ettiğini doğruladı. TNW’ye konuşan Arket’ten bir yetkili, giyim markasının ürün verilerini güvenli bir şekilde izlenmesini sağlamak için küçük bir Blockchain uygulaması çalıştırdığını söylemişti.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl