Bitcoin, online rezervasyon devine geri geldi: AVA’nın fiyatı sıçradı

Travala.com ile yapılan bir ortaklık çerçevesinde Bitcoin ve kripto paralarla ödeme imkanı, dünyanın en büyük ikinci çevrim içi seyahat acentası Expedia'ya geri geldi.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance destekli bir çevrim içi seyahat acentesi olan Travala.com, yapılan bir ortaklık çerçevesinde seyahat devi Expedia’nın rezervasyonlarına Bitcoin desteğini geri getirdi.

Avustralya merkezli rezervasyon platformu, Expedia’nın API’sine ve 700 bin otellik listesine pazartesi günü entegre edildi.

Travala.com kullanıcıları, Expedia listesindeki oteller için Bitcoin’in de dahil olduğu 30 kripto parayı kullanarak ödemelerini yapabilecekler. Expedia geçmişte sisteminde kabul ettiği bu özelliği 2018’de kaldırmıştı.

Travala.com CEO’su Juan Otero konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Onların rezervasyon tarzları, bizim kripto sistemimize uygun değildi. Bitcoin kabul etmek onlar için kâbus gibiydi” dedi.

Expedia İş Ortağı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Alfonso Paredes de bir basın açıklamasında Expedia’nın ödeme seçeneklerinin artmaya ve gelişmeye devam ettiğini belirtti.

Expedia dünyanın en büyük ikinci çevrim içi seyahat acentası olarak biliniyor. Travala.com CEO’su Otero, “Travala, geleneksel çok-uluslu şirketlerle kripto evreni arasındaki boşluğu daraltan birkaç şirketten biri” dedi.

Kovid-19 döneminden sonra Travala.com’un aylık rezervasyon geliri yüzde 170, gecelik oda rezervasyonları ise yüzde 81 arttı.

AVA token’ıyla ödediler

Ayrıca rezervasyonların yüzde 13’ü Travala.com’un sadakat puanları ve havayolu millerine eş değer bir kripto parası olan AVA token’yla ödendi.

Yüzde 30 arttı

Expedia gelişmesinin ardından AVA token’ının fiyatı yüzde 30’un üzerinde değer kazandı. Haber öncesi, 0.30 dolardan işlem gören AVA, hızla 0.40 dolara çıktı. AVA, 14 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl