1 milyon aboneli Türkçe Youtube kanalını Bitcoin’i kullanan dolandırıcılar çaldı

Yaklaşık 1 milyon aboneye sahip "Filmler ve Filimler" Youtube kanalı, kripto para dolandırıcılarının hedefi oldu. Aynı ekibe ait bir başka kanal da çalındı. Bu kanalın abone sayısı da 200 bindi.

youtube-hack
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ile dolandırıcılık yapanların uğrak yeri öncesinde daha çok sosyal medya platformu Twitter’dı. Burada ünlülerin hesaplarını taklit eden dolandırıcılar, sahte hediye Bitcoin kampanyaları düzenliyor ve tuzağına düşürdükleri kişilerin BTC’lerini gasp ediyordu. Bu tezgah, bir süredir ise Youtube’a taşındı ve orada dönüyor.

Son zamanlarda dünya çapında popüler Youtube kanallarını ele geçirmek için çok sayıda saldırı düzenleniyor. Bu saldırıların bir kısmı başarıya ulaşıp Bitcoin istemek için kullanılıyor. Aynı şekilde, Ethereum veya XRP isteyen dolandırıcıların kullandığı kanallar da oldu.

Türkiye’nin en popüler Youtube kanallarından birinin de bu amaçla ele geçirildiği ortaya çıktı. Yaklaşık 1 milyon aboneye sahip olan “Filmler ve Filimler” adlı Youtube kanalından dün yapılan açıklamada, geçen ay kanalın sahipliğinin bilgisayar korsanları tarafından alındığı, dolandırıcılık için kullanıldığı belirtildi. Açıklamaya göre, saldırıyı Rus hacker’lar gerçekleştirdi ve kanal sahipleri, Youtube yetkilileri ile iletişime geçerek yaklaşık sekiz gün süren mücadele sonrası kanalı geri aldılar.

Kanalın adını, kapak fotoğrafını değiştirdiler ve tüm videoları kapattılar

Açıklama videosunda, kanalın ele geçirilmesinin ardından adının ve kapak fotoğrafının değiştirildiği ifade edildi. Bunlarla kalmayan hacker’lar, tüm videoları da gizliye aldı. Ardından bilindik yöntem devam etti. Bir canlı yayın açıldı ve gerçek dışı “hediye coin” uygulamasıyla çok sayıda insan dolandırıldı.

Diziler ve Dizzyler kanalı da çalındı

Yine Filmler ve Filimler ekibine ait olan bir başka Youtube kanalı olan Diziler ve Dizzyler kanalı da kimliği belirsiz saldırganların eline geçti. Yaklaşık 200 bin abonesi olan bu kanalın da tüm videoları gizli yapılırken ismi “Crypto Global” olarak değiştirildi ve kapak fotoğrafı da yine bu isimle beraber yenilendi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl