BitClub Network dolandırıcısı itiraf etti: “Evet, ‘koyun’ları kandırdık”

BitClub Network'ü kuran isimlerden biri, 722 milyon dolarlık Bitcoin vurgununun yapıldığı saadet zincirindeki rolünü ve suçlamaları kabul etti.

hapis
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

BitClub Network’ün 35 yaşındaki bir Rumen programcısı, yatırımcıların yüz milyonlarca dolar dolandırıldığı Bitcoin Ponzi planını kurmadaki rolünü kabul etti.

Programcı Silviu Catalin Balaci, ifadesinde BitClub’un 2014 yılının Nisan ayı ila 2019 yılının Aralık ayında mağdur yatırımcıların cezbedildiği “kârlı” Bitcoin madencilik havuzlarını asla kullanmadığını, bunun yerine web sitesinin madencilik faaliyetini “koyunları” kandırmak için şişirdiğini söyledi.

İfadesinde Balaci ayrıca Matthew Brent Goettsche ve Rus Albert Medlin’e programcı olarak ağın kurulmasında yardımcı oldu. Goettsche, Aralık ayından beri gözaltında. Uzun süre kaçak olarak yaşayan Medlin ise geçen ay reşit olmayan kişilere karşı cinsel taciz suçlamasıyla Endonezya’da tutuklandı.

ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Goettsche ve Balaci, planın bir parçası olarak BitClub Network için hedef kitlenin “koyun” olarak adlandırılan “aptal” yatırımcılar olacağını görüştüler ve hatta tüm bu modeli aptalların üzerine kurduklarını söylediler.

Mahkeme ile varılan anlaşma uyarınca Balaci, en fazla beş yıl hapis ve 250 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya olacak.

BitClub Network, ilk olarak yasal bir Bitcoin madencilik şirketi olarak tanıtıldı. Kullanıcılardan yatırım talep edilirken karşılığında madencilik havuzu gelirlerinden pay vadedildi. Üyelere referans ya da sponsorluklar vasıtasıyla daha fazla gelir elde edebilecekleri söylendi. BitClub Network’ü cazip kılan şey ise şirketin 2014’ten 2019’a kadar var olmasıydı. Sistem, Türkiye’de de bir dönem yoğun bir faaliyet yürütüyordu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Hülya Yanıtla

    bu bulunan ve dağıtılan bitcoinler hangi dolandırılanlara dağıtılıyor biz hakkımızı nasıl arayabiliriz bitclup da 10 btc gitti .