Tesla’daki sıçrama devleri yerinden etti: Elon Musk, Warren Buffett’ı geçti

Tesla hisselerindeki artışla beraber Elon Musk, dünyanın en zengin isimleri sıralamasında Warren Buffett'ı geride bıraktı.

elon-musk-buffett
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın hisselerinin Cuma günü yüzde 11 oranında artmasının ardından şirketin CEO’su Elon Musk’ın servetine 6 milyar 100 milyon dolar eklendi. Dünyanın en zengin yedinci kişisi olan Musk, teknoloji titanları Larry Allison ve Sergey Brin’in de önünde.

49 yaşındaki girişimci, Tesla’nın hisselerinin beşte birini tutuyor. Tesla hisseleri, Musk’ın 70 milyar 500 milyon dolarlık servetinin büyük kısmını oluşturuyor. SpaceX’teki çoğunluk hissesi ise yaklaşık 15 milyar dolar değerinde.

Elektrikli otomobil üreticisinin hisseleri bu sene yüzde 270 oranında değer kazandı. Ayrıca şirketin yükselen değeri ile beraber Musk’ın maaşı da 595 milyon dolara çıktı. Musk, böylece ABD’deki en yüksek maaşlı CEO oldu.

Musk, dünyanın en zengin isimleri sıralamasında Buffett’ı geride bırakan son teknoloji girişimcisi. Ondan önce Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, Google’ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin ünlü borsacıyı geçmişti. Hint zengin Mukesh Ambani de bu hafta Buffett’ı aştı.

Bu noktada kripto para yatırım şirketi Galaxy Digital’in CEO’su Michael Novogratz’dan uyarı geldi. Bloomberg’e konuşan Novogratz, teknoloji şirketlerinin değerlerinin çok yükseldiğini ve küçük yatırımcıların çöküşten önce piyasaladan çıkmaları gerektiğini söyledi. Novogratz, “Gerçekçi olmayan bir coşku içindeyiz. Bu bir balon. Ekonomi yavaşlıyor ama teknoloji piysası her geçen gün yeni zirvelere çıkıyor. Bu klasik bir spekülatif balon.” şeklinde konuştu.

Son olarak Elon Musk, kripto para, özellikle Dogecoin meraklısı bir isim. Teknoloji milyarderi, bir dönem kişisel Twitter hesabının hakkında bölümüne “Dogecoin CEO’su” yazmış, daha sonra bunu “Eski Dogecoin CEO’su” olarak değiştirmişti. 2018’de bir arkadaşının hediye ettiği 0.25 BTC’sini hala tuttuğunu söyleyen Musk, zaman zaman kripto para dünyasıyla ilgili esprili paylaşımlar yapıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl