Bitcoin Gold ağını ele geçirme girişimi ve borsalara acil çağrı

Bitcoin Gold ekibi, 1 Temmuz'da ortaya çıkan bir saldırıyı geri püskürttüklerini açıkladı. Borsalar, cüzdanlar ve havuzlara ise güncelleme için acil çağrı yapıldı.

hack
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin Gold’un geliştirici ekibi, dün bir haftadan fazla bir süredir devam eden %51 Saldırısı’nı engellediklerini açıkladı.

Açıklamada, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 10 Temmuz’a kadar 1300’den fazla bloktan oluşan uzun bir saldırı zinciri görüldüğü bildirildi. Olayın erkenden keşfedildiği, konu hakkında borsaların, havuzların ve cüzdanların uyarıldığı, birçoğunun bir hafta önce cüzdanlarını kapattığı ifade edildi.

Açıklamaya göre geliştiriciler, 2 Temmuz’da 640650 numaralı blokta bir kontrol noktası içeren güncelleme yayınladılar. Bu kontrol noktası, saldırganın doğru zinciri ele geçirmesini engelledi.

Bitcoin Gold’un resmi internet sitesinde dünyada 108 Bitcoin Gold node’u bulunduğu, bunların yüzde 30’a yakınının ise Almanya’da konuşlandırıldığı belirtiliyor.

Ayrıca Bitcoin Gold ekibi; borsalar, cüzdanlar, havuzlar ve diğer tüm tarafları, full node’larını 2 Temmuz’da yayınlanan 0.17.2 sürümüne yükseltmeye çağırdı.

Bitcoin Gold, saldırının başlatıldığı 1 Temmuz’da 11 doların üzerinde işlem görüyordu. Kripto para, 6 Temmuz itibari ile 8.60 dolara gerilirken haberin yayına girdiği dakikalarda ise 9.30 dolardan alıcı buluyor.

Kripto para, daha önce de birkaç defa %51 Saldırısı atlatmıştı. Ekibin bu saldırılara bugünkü kadar hazır olmamasıyla büyük kayıplar verilmişti.

%51 Saldırısı nedir?

Proof-of-Work (PoW) algoritmasına dayalı kripto paraların hepsi, %51 Saldırısının tehdidi altında. Bir PoW kripto para ağının madencilik gücünün %51’ini kontrol eden bir saldırgan, bu ağdaki işlemleri durdurabilir veya tersine çevirebilir ve bu sayede de çifte harcama gibi yöntemleri kullanabilir. Böyle bir saldırıyı gerçekleştirebilmek için ağın kiralık veya satın alınabilecek madencilik gücünün %50’sinden fazlasına ve bunun için lazım olan paraya sahip olmak gerekiyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl