Coinbase, Bitcoin’i izlemesi için Gizli Servis’e yardım edecek

Kripto para şirketi Coinbase, ABD Gizli Servisi ile 4 yıllık bir kontrat yaptı. Şirket, bu süre boyunca Gizli Servis'e Bitcoin gibi blok zincirlerinin izlenmesine olanak sağlayan Coinbase Analytics yazılımını kullandıracak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kamu kayıtlarına göre, kripto para borsası Coinbase, ABD Gizli Servisi’ne Blockchain analiz yazılımı sağlıyor.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı bir birim olan Gizli Servis, ülkenin önde gelen liderlerini korumanın yanı sıra mali suç soruşturmaları da yürütüyor.

4 yıllık anlaşma

Coinbase ile Gizli Servis, Mayıs ayında Coinbase Analytics olarak adlandırılan Blockchain analiz yazılımını kullandırmak üzere 4 yıllık bir sözleşmeye imza attı. İlk olarak The Block tarafından bildirilen habere göre, 9 Mayıs 2024’te sonlanacak olan sözleşme kapsamında Gizli Servis tarafından 183 bin 750 dolar ödeme yapılacak.

Gizli Servis, Coinbase’in analiz yazılımı için lisans almak isteyen tek devlet kurumu değil. Haziran ayında borsa, yazılımını satmak için Uyuşturucu ile Mücadele İdaresi (DEA) ve İç Gelir Servisi (IRS) olmak üzere iki Amerikan devlet kurumuyla görüşüyordu. Konuyla ilgili bir belgede, Coinbase Analytics yazılımı şöyle tarif ediliyordu: “Bitcoin blok zincirine ek olarak suçluların şu anda kullandığı diğer blok zincirlerindeki kripto para akışlarının izlenmesine ve analizine olanak tanıyor.”

Tüm bu gelişmeler, Coinbase’in geçen yıl Blockchain analiz girişimi Neutrino’yu satın almasından sonra ortaya çıktı. Bu satın alım, kurucuların “Hacking Team” adlı bir gözetim teknolojisi şirketiyle olan bağlarından dolayı eleştirilmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl