Bitcoin’de tarihi zorluk seviyesine ulaşıldı

Bitcoin'de madencilik zorluğu, önceki rekor seviyesini geride bırakarak yeni bir zirveye tırmandı.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ağında madencilik faaliyeti, Mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleşen blok ödülü yarılanması sonrasında önemli bir düşüş kaydetmesinin ardından hızla toparlandı ve rekorlar kırmaya başladı.

Yaklaşık iki hafta önce gerçekleşen son zorluk ayarında çok az bir değişim yaşanmıştı. Bu değişim yüzde 0.00’ın bile altındaydı. Öte yandan bunun öncesinde meydana gelen değişim, yüzde 15 düzeyindeydi ve bu 2018’den beri görülmeyen bir rakamdı.

Bugünkü ayarlamadan sonra zorlukta rekor bir değişim olmadı fakat seviye itibari ile önemli bir rekor kaydedildi. Zorluk seviyesi, yüzde 9.5 artarak 17.34 trilyona çıktı. 17.34 trilyon, bir önceki en yüksek seviyeden önemli ölçüde yüksek. Önceki rekor zorluk seviyesi, 9 Mart 2020’de 16.55 trilyon olarak ölçülmüştü.

Son dönemde Bitcoin zorluğunda görülen değişiklikler
Son dönemde Bitcoin zorluğunda görülen değişiklikler

Zorluk ayarı, hash rate’teki değişimlere göre yaklaşık olarak her iki haftada bir gerçekleştiriliyor ve bu sayede, Bitcoin ağındaki bilgi işlem gücünün artış ve azalışları baz alınarak blokların 10 dakikada bir bulunması sağlanıyor. Bilindiği gibi, hash rate yüksek zorluk düşük kalırsa blok süreleri kısalıyor, diğer durumda ise aksi geçerli oluyor. Ayrıca bu yolla madenciliğe katılım da teşvik ediliyor.

Son verilere göre, Bitcoin üretmek için kullanılan donanımların toplam hesaplama gücünü ifade eden hash rate ise saniyede 124 kentilyon hash seviyesinde.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl