OneCoin’den iki isim Meksika’da ölü bulundu

OneCoin'in Latin Amerika'da yayılımına destek sağlayan iki isim, Meksika'da bir şehirde öldürülmüş hâlde bulundu.

onecoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para tarihinin en büyük dolandırıcılıklarından biri olarak kayıtlara geçen OneCoin ile ilişkili iki kişi, Meksika’nın Mazatlan şehrinde ölü bulundu.

OneCoin, Türkiye dahil olmak üzere dünyanın sayısız ülkesinden çok sayıda kişiyi mağdur etmiş ve toplamda 4 milyar dolarlık bir vurguna imza atmıştı. Projenin arkasındaki esas kişi Ruja Ignatova, 2017’den beri kaçak durumdayken kardeşi geçen sene Los Angeles’ta yakalanarak tutuklanmıştı.

Cansız bedenleri bavullarla boş araziye atıldı

Yerel basının aktardığına göre, OneCoin’in Latin Amerika’da yayılımına destek sağlayan iki isim Oscar Brito Ibarra ve Ignacio Ibarra kaçırılarak öldürüldü. Olayın detayları ise daha ürkütücü. Brito ve Ignacio’nun naaşlarının bavullara doldurulduğu, daha sonra boş bir araziye atıldığı belirtiliyor. İlk bulgular boğularak öldürüldükleri yönünde.

Cinayetin kesin nedeni henüz belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte haberde, para aklamak için kripto paralarla giderek daha fazla ilgilenen yerel kartellerin işin içinde olabileceği kaydediliyor.

Bir diğer iddia da iki ismin OneCoin’i araç alımlarında indirimler sağlayan bir token olarak tanıttıkları şeklinde. Maktullerin Latin Amerika’da bunun reklamını yaparken araçları ise hiçbir zaman teslim etmedikleri ifade ediliyor. İddiaya göre, bu şekilde Arjantin’de 140 kişi dolandırıldı. Bazılarının 400 bin dolara varan boyutlarda para kaybettiği söyleniyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl